Romantisch in een hutje op de hei…

Dit verhaaltje gaat over een hele knappe vrouw en een hele knappe man, samen zijn ze smoorverliefd op elkaar en ze heten Kees en Merel. Zij komt uit een boeren familie en hij… Niemand weet waar hij vandaan komt! Kees is namelijk opgegroeid in een pleeggezin. Men vermoedt dat hij van de melkboer afkomstig is, maar dat zijn en blijven alleen maar geruchten. De melkboer schijnt ooit iets te hebben gehad met de klokkenmaakster, en daar zou Kees uit zijn gekomen. Kees en Merel leven samen in een prachtig hutje op de hei… Terwijl het prachtige lentelandschap weer opbloeit komen ook Kees en Merel weer hitsig tegen over elkaar te zitten aan de ontbijttafel. Het staat vol met lekkere luxe broodjes, boter, kaas en eieren en natuurlijk kunnen de croissants niet ontbreken. Smoorverliefd kijken ze elkaar aan en voordat ze gaan eten klinkt er tegelijkertijd door het smoorverliefde stel ‘ik hou van jou!’…

Na hun gebedje beginnen ze aan hun ontbijt en uiteraard volgt een lekker glaasje melk en wassen ze na de tijd af. Nouja… Afwassen… Naast de afwas maakt het dolgekke jonge stel van allebei 29 jaar elkaar eerst nat en wordt er stevig geouwehoerd! Een intense knuffel volgt en terwijl Merel al op het aanrecht zit gaat de deurbel. Kees loopt ernaartoe en doet open. Het is de postbode met een pakketje. Kees loopt naar Merel en samen openen ze het pakketje. Het is die oh zo mooie jurk die Merel heeft besteld en ze besluit hem meteen aan te passen. Zodra Merel terug komt van boven valt Kees flauw… Hij kon er even niet meer tegen hoe prachtig mooi Merel is in die jurk… Hij komt een minuut later weer bij met een bult op z ‘n hoofd. Merel is zich rot geschrokken en op het moment dat Kees weer bij komt ligt hij met zijn hoofd bij Merel op haar schoot. Gelukkig gaat het weer goed en Kees probeert even later weer op te staan…

Wauw! Wat ben je prachtig mooi! Zegt Kees en Merel krijgt een rood gezicht. “Dankje” klinkt een beetje verlegen en dan loopt Kees naar haar toe. Hij beurt haar op en tilt haar naar boven. De romanticus die hij is… Terwijl Kees een net pak aantrekt lijkt het alsof het stel nu compleet in stijl gekleed is… Een halfuur later na de voorlopig laatste intense knuffelpartij besluiten ze om naar buiten te gaan om van het prachtige lentelandschap te genieten. Het is prachtig weer en de zon staat hoog aan de hemel! De vogeltjes fluiten als een gigantisch koor en her en der komt er een hert of ander rendier voorbij gerend. Samen lopen Kees en Merel hand in hand door het mooie landschap en komen bij een klein kronkelend beekje. Daar is het water zó ontzettend schoon dat je er de vissen kunt zien zwemmen en ze besluiten om aan de rand van het kronkelend beekje te gaan zitten. Samen omarmd en zoenend genieten ze van het prachtige leven wat hun is gegeven.

Vol van liefde brengen ze de rest van de middag door aan het kronkelende water en in de verte komen ook twee mensen aan gelopen en besluiten te gaan zitten aan het water. Het zijn ook twee smoorverliefde mensen en ook zij besluiten om nog even van elkaar te genieten daar aan het water. De buikjes van het stelletje beginnen te knorren en samen lopen ze terug naar huis om te koken. Dan gaat de bel van de voordeur wéér… Het is het andere verliefde stel dat in de verte aan het water zat… Ze vertellen dat Kees en Merel iets hebben laten liggen bij het water en geven het terug. Het is een klein doosje met een ring! Kees wilde Merel ten huwelijk vragen maar hij wist niet zeker of hij dat wilde doen aan het beekje of boven op de heuvel. Nu moet Kees wel met de waarheid komen maar dan moeten ze eerst wel even naar de hoogste heuvel rennen… Van dolheid rent het smoorverliefde stel naar het hoogste van de heuvel en terwijl Kees en Merel tegenover elkaar staan gaat Kees op de hurken… “Lieve Merel, Wil je met me trouwen?”

Vol van enthousiasme zegt Merel ‘JAAAA’ en ze pakt Kees stevig vast en kust hem! ‘Ik wil heel graag met je trouwen’ maar dan gaat het mis… Kees raakt uit evenwicht en ze vallen beiden op de grond. In elkaar ‘s armen rollen ze vervolgens van de hoge heuvel af en op elkaar liggend komen ze tot stilstand in het ondiepe beekje dat door het prachtige landschap kronkelt. Samen genieten ze van hun natte knuffelpartij in het beekje totdat de zon ondergaat. Dan lopen ze samen naar hun hutje toe en vallen ze boven in elkaar ‘s armen in slaap. Natuurlijk wel met een schone piama. Kees en Merel trouwen een jaar later en waar anders dan op de plek waar Kees Merel ten huwelijk vroeg… Twee jaar later krijgen ze twee kinderen met de naam Diana en Jan. En zo leven Kees, Merel en de kinderen Diana en Jan nog lang en gelukkig! Niet te vergeten het Jackrusselhondje Tarzan. Ook hij geniet volop van het leven en het gezin waarin hij terecht is gekomen… Tot zover een verhaaltje met een letterlijk spetterend romantisch verloop en een lentekarakter.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *