Columns

Politicus vs Draaikont!

De politicus van tegenwoordig, waar is die échte te vinden? Als het geld teveel begint over te lopen zal het pak alleen maar strakker zitten en een alsmaar glimmende uitstraling hebben. Waar komt het geld vandaan kun je jezelf afvragen, komt het van het échte werk of is het gegraaid bij de mensen die er keihard voor werken? Is het niet een bonus van zoveel ton dan komt het wel van die miljoenen van de ‘oprotpremie’… Want, een politicus lijkt tegenwoordig alleen maar hoog te kunnen staan als hij zijn eerlijke passie laat gaan… Alles maar in de doofpot en de mensen, of moet je zeggen de slachtoffers kunnen fluiten naar hun centen! Met onterechte beschuldigingen proberen sommige mensen hun hoofd boven water te houden terwijl de deurwaarder nét even dat laatste tikje uitdeelt… Je hebt het allemaal kunnen horen, zien en lezen de afgelopen tijd! Het is te erg voor woorden, maar goed, daarom is het kabinet ook gevallen! Hoe nu verder?!

“Alles maar in de doofpot en de mensen, of moet je zeggen de slachtoffers kunnen fluiten naar hun centen!”

Gaan we voor hetzelfde of kiezen we een andere politieke wind? Alle beloftes die worden getoond op TV, radio en internet en wat verandert er uiteindelijk aan de menselijke wet? Inderdaad, de menselijke wet… Een wet, of meer wetten die de samenleving socialer maakt en het leven voor velen weer leuker! Financieel weer meer kunnen ademen en zo snel mogelijk uit deze rottige Coronatijd kunnen komen… Minder graaien en eerlijkere belastingen, het zijn toch écht de politici die beloven om de huidige wind weg te sturen maar als het puntje bij paaltje komt… Dat ze écht met die grootste mogen regeren, worden het dan geen ‘draaikonten’? Menselijke wet, het is een woord dat je niet elke dag of elke week hoort, maar denk eraan dat het altijd weer door de huidige kabinetten die we hebben gehad de grond in is geboord. We worden kwaad, we protesteren, maar de grootste stem hebben we op 17 maart! Dan kunnen we Den Haag laten zien of we de huidige politieke wind uitkotsen of niet!

“Als het puntje bij paaltje komt… Dat ze écht met die grootste mogen regeren, worden het dan geen ‘draaikonten’?”

Duidelijke taal, inderdaad heb ik het niet vaak over kotsen omdat het nu eenmaal niet één van de lekkerste dingen is! Maar als ik de TV, radio of het internet aanzet dan hoor ik de laatste tijd alleen maar de leugens, de overtredingen en nog erger, de discriminerende opmerkingen en reacties van jawel… Datgene wat na 17 Maart het goede voorbeeld zou moeten worden… Echt te triest voor woorden. Wij Nederland, het land van de molens, kaas, DJ ‘s en ook het land waar iedereen mag bestaan en zelf mag bepalen naar welke kerk ze gaan, dit land wacht een nieuwe toekomst maar ik hoop, ik hoop echt… Dat ons landje weer datgene wordt waar we trots op mogen zijn! 17 miljoen mensen, hand aan hand, huidskleur geen bezwaar! Iedereen met gelijke rechten en een toekomst voor iedereen om te kunnen leren… Geen lening als je bent afgestudeerd, wél schoon beginnen aan je welverdiende toekomst! In politiek Den Haag geen elitair wangedrag, geen popiejopie klas in de tweede kamer en zéker geen discriminatie… Dát is politiek, dát is werken aan toekomst!

“Wij Nederland, het land van de molens, kaas, DJ ‘s en ook het land waar iedereen mag bestaan en zelf mag bepalen naar welke kerk ze gaan”

En die eerlijke politicus met het hart op de goede plek? Die bestaat vast! Kijk ze eens diep in de ogen en zodra ze niet neerbuigen van schaamte of hufterigheid zit je al goed! De politicus die zich geen draaikomt hoeft te noemen, want zij hebben helaas de laatste jaren de minste stemmen maar ik weet zéker dat ze vechten als beesten! Vechten om ooit in de toekomst hogerop te komen en mensenzielen te winnen… Zij die hun mond durven los te trekken om de dingen waar het écht om gaat en niet opgeven… Nooit opgeven! De politicus van het jaar die met een goed gevoel voor zichzelf naar zichzelf in de spiegel kan kijken zonder dat deze barst van leugen, dát is de eerlijke politicus! Voor iedereen moet het volgende gelden als ze wakker worden: “Wát een prachtige wereld en wat is het leven toch fijn!” Diegene die hiervoor kan zorgen vanuit regerend Den Haag, dát is de politicus die mijn stem verdient en eigenlijk ook die van 17 miljoen andere wijze stemmers… Maar of we allemaal wijs zullen gaan stemmen? Dat is toch écht wat ik hoop voor de komende vier jaar en de decennia die erop zullen volgen……

“Kijk ze eens diep in de ogen en zodra ze niet neerbuigen van schaamte of hufterigheid zit je al goed!”

8 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *