28 dagen / kilo van de chocoladeprins!

28 dagen gingen er voorbij… Achtentwintig momenten van chocola! 28 dagen lang genieten van de meest ambachtelijke chocola van de banketbakker of die heerlijke van de plaatselijke supermarkt! Ja, die ene waar die verschillende soorten van zijn en die zo romig smaakt… Dit waren 28 dagen van vullen en bloedverdunning… De weegschaal lijkt kapot, of toch niet?! 28 kilo aangekomen maar alleen van chocola? Maak dát de kat wijs! 28 kilo is nogal wat maar begrijpelijk omdat alle broeken niet meer passen. Online gingen er vele broeken op de bestellijst en de postbode dacht ‘wat moet men met al die broeken!’ Elke week kwam er weer een nieuwe broek met een grotere maat. Als je op een gegeven moment alleen je piamabroek nog maar aankunt dan moet je op een gegeven moment toch wat? Dus in deze bizarre tijden van gesloten winkels maar het internet op voor grotere broeken.

Oei… de banketbakker is om de hoek terwijl bij de supermarkt een pakketje opgehaald is van het postkantoor. Een nieuwe broek en een tweetal nieuwe truien. Die banket ruikt altijd al zo lekker als je er langs loopt en ach… laten we het om af te leren nóg eens doen! Naar binnen en weer een tasje vol mee met die hap! Met twee tassen vol vervolgde men de weg naar huis. Aangekomen in huis wordt er neergeploft op de bank, broek en truien gepast en jah… De overgang is nu helemaal compleet! Van maatje M naar XXL is toch wel veel! De chocola is ook wel zó lekker maar wat is dat andere toch?! Dat andere die de rest van de 28 kilo erbij heeft veroorzaakt… 28 kilo is toch wel behoorlijk veel realiseert de chocoladeprins zich! Meneer chocoladeprins gaat eens bij zichzelf te rade wat de oorzaak is van zijn zo snel veranderde figuur en nee, de Corona is niet de schuld van alles!

28 kilo erbij maar van 28 dagen chocola gaat dat toch niet zo snel?! Hmmm… Hij kijkt om zich heen en pakt voor het avondeten een rijk gevulde dikke pizza uit de vriezer. Dan gaat hij nog even kijken of er nog genoeg cola in huis is, want tijdens het middag- en avondeten moeten er toch minstens twee glazen cola gedronken worden… Natuurlijk met ijsklontjes! Wat zal allemaal de oorzaak zijn van dat buikje?! Wat is er mis met me vraagt de chocoladeprins zich af en hij gaat eens in de koelkast kijken wat er allemaal weg mag aan ongezond eten. Eenmaal alles uitgezocht komt hij tot een winkelwagen vol ongezond eten en als hij het massaal wil aanpakken moet eigenlijk ook dat tasje ambachtelijke chocola erbij… Hij heeft het immers toch gratis want hij had 28 dagen gratis winkelen bij de banketbakker gewonnen! De prijsvraag: Hoeveel paaseitjes zitten er in deze pot? De chocoladeprins had het juiste antwoord, namelijk 28 én een halve stuk! Het waren grotere paaseitjes die ook overheerlijk smaakten!

Mister chocoladeprins XXL begint maar eens rap met afvallen in de nieuwe maand en alle ongezonde spullen zijn afgegeven bij familie, vrienden en bij de voedselbank. Dáár staan nu diverse kastjes en koelkasten vol met ongezond voedsel van de chocoladeprins! Het pensje is niet om aan te zien, vindt hij en hij krijgt ineens last van een chocodip. Er ligt nog één paaseitje in het bakje in de kamer en dat is dan ook écht de laatste! Terwijl hij het opeet begint hij met koken, maakt een heerlijke op maat gemaakte wokmaaltijd met vis. Een paar cashewnootjes erbij en het minder gevuld bordje wordt opgeschept. Al TV kijkend wordt alles opgegeten en een toetje volgt. Yoghurt met cornflakes. Het is tóch wel een stuk leger zo in die koelkast bedenkt de chocoladeprins zich, maar ach… de volle yoghurt maakt het een beetje goed! Het is voor een goed doel, namelijk dat de chocoladeprins straks geen eer meer heeft voor zijn naam…De lente komt eraan en met zijn buikje probeert hij op een warme dag een T-shirt aan te trekken. Hé dat zit een stuk beter!

Stukje bij beetje wordt het pensje van de chocoladeprins minder en zakt de wijzer van de weegschaal. Met veel beweging, veel gezond eten en mindere porties op het bordje begint hij weer te schijnen als een vrolijk mens! De banketbakker wordt voorbij gelopen en alleen voor brood wordt daar gepind. De lente begint steeds meer zijn intrede te doen en de bloemetjes beginnen te bloeien. Een winterlandschap gaat over in een prachtig kleurrijk lenteparadijs en de vogeltjes zingen en fluiten als een werelds groot koor. De chocoladeprins loopt een heerlijk relaxend rondje door een bos en een open weiland vol met mooie bloemetjes. Dan begint er plots iets te fladderen in zijn ‘vroegere pensje’… Een superleuke dame loopt op hem af en de vriendelijkheid van ‘goedendag’ kwam zo liefdevol binnen dat de chocoladeprins begint te smelten… Deze chocoladeprins luistert naar de naam Maarten! Hij en de voor hem nog onbekende Suzan maken een praatje en het enthousiasme spuit er vanaf… De twee zijn op slag verliefd en wat eerst een wandeling alleen zou zijn wordt nu vervolgd door een gezellige en smoorverliefde wandeling met zijn tweeën…

Maarten vertelt over zijn afvallen na een compliment van Suzan over zijn uiterlijk. Dan komt Suzan met een verhaal. Zij is ook 28 kilo afgevallen en ze noemde zichzelf de ijsprinses omdat ze verslaafd was op ijs. Alle soorten ijs… Elke dag gingen er vele ladingen ijs haar mondje binnen en zij had later een winkelwagen met ijs weggegeven. Dus zo loopt een op slag verliefd stelletje tussen de bloemetjes en de bijtjes met de bijnaam ‘Chocoladeprins en IJsprinses’ een gelukkig leven tegemoet omdat het absoluut niet bij die ene ontmoeting op dat prachtige met bloemen gevulde weiland bleef! De twee knappe mensen genieten van elkaar en het kon voor één keer niet zonder ‘nee’ te zeggen… De chocoladeprins met een heerlijke chocoladesorbet en de ijsprinses met een heerlijke vruchtensorbet samen tegen elkaar aan bij een muurtje met het uitzicht op het prachtig lentelandschap waar ze elkaar voor het eerst hadden ontmoet. Smoorverliefd en gelukkig smolten ze vol van liefde in elkaar ‘s armen en was een voorbeeld van geluk geboren!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *