De uitdaging in jezelf!

Beste lezer, misschien ken je het bij jezelf of bij mensen om je heen… Het leven is ‘boring’! Anders gezegd, het leven is saai! Je hebt talenten gekregen en je kunt ze al jaren niet meer gebruiken. Mensen om je heen hebben gezegd ‘dat kun je niet’ omdat je bijvoorbeeld een beperking hebt of men zegt ‘dat zal jij nooit bereiken’ want daar ben je niet intelligent genoeg voor! Helaas is dit mij ook overkomen in het verleden… Door mijn trauma door pesten en de daaropvolgende epilepsie waar ik mee te maken had ben ik door sommige mensen tegen een muurtje gezet… “Verroer je niet want anders schieten we!” Dit klinkt hard maar dit is hoe het voor mij voelde. Wát een lef moet je dan hebben om op zo ‘n manier mensen de grond onder zich weg te laten zakken… Helaas gebeurt dit elke dag, en bijna elk moment van de dag! Mensen worden aan de kant gezet of onderschat en zelf laten ze hun hoofd naar voren hangen.

“Verroer je niet want anders schieten we!” Dit is hoe het voor mij voelde”

Wie heeft het recht om een ander op deze manier onderuit te schoppen? Om misschien zelfs iemand zijn leven te verknallen… Want beeld je eens in om in een kooi te leven waarvan zij de sleutel hebben! Tenminste dat is wat iemand denkt die in deze situatie leeft… “Zij hebben de sleutel!” Als je aan een quiz op TV zou meedoen dan zou er nu een enorm harde zoemer afgaan omdat dat antwoord fout is! Helaas kan ik het in dit geschreven artikel niet laten horen maar beeld je het eens in… Een keiharde zoemtoon omdat het antwoord fout is… Jij hebt de sleutel! Jij hebt alle mogelijkheden om uit die kooi te komen. Jij hebt de mogelijkheden om de mensen weg te jagen die met hun geweer tegenover je staan omdat jij tegen dat ook denkbeeldige muurtje staat. Zij willen jou vasthouden maar de énige die je écht kan helpen dat ben jezelf samen met de lieve HEER! Je schepper…

“Een keiharde zoemtoon omdat het antwoord fout is… Jij hebt de sleutel!”

Voor mij was het ook een zoektocht naar die sleutel en daar heb ik vele jaren over moeten doen. Om mezelf te accepteren en dat ik ook gewoon een normaal mens ben en niet die cliënt met die beperking of die handicap. Natuurlijk is het belangrijk om dit allemaal op een verantwoorde manier te doen en zet er geen haast achter! Het is in je leven heel belangrijk om met uitdaging bezig te zijn. De maatschappij mag zien wat jouw talenten zijn en hoe mooi zal het zijn voor jezelf én voor hun als je allemaal met een big smile bij elkaar staat en harten op een gezonde manier sneller gaan kloppen…… Vanmorgen heb ik naar een online kerkdienst gekeken, want vanwege Corona zijn er nog bijna geen ‘real life’ kerkdiensten en daar ging het over met je hoofd in de hemel en met je voeten op de grond staan. Als ik dit artikel schrijf moet ik toch ook hier aan denken want je kunt je uitdaging met de HEER doen.

“Het is in je leven heel belangrijk om met uitdaging bezig te zijn. De maatschappij mag zien wat jouw talenten zijn”

God is je schepper en samen met HEM kun je daar komen waar je graag wilt komen! Als je in je hart voelt dat je iets goeds wilt bereiken dan kun je ervoor bidden om de HEER te vragen met je mee te gaan. Het zal op jouw, maar ook op ZIJN manier gaan maar uiteindelijk zal je bereiken wat je in je leven wilt bereiken! Je hebt niet alleen een doel in je leven op deze aarde, maar je hebt ook een doel om de HEER te dienen. Op welke manier dan ook, en wat dat is dat vertelt je hart! Ga eens in je hart en luister er eens goed naar! Wat heeft dat hart te vertellen, of als je gelooft in de HEER… Wat heeft de HEER je te vertellen? Wat is je gevoel? Zet al die opgelegde beperkingen eens aan de kant… Schop het weg en begin met écht te leven! Het mag, het is je recht en als anderen zien dat jij weer begint te lachen en te genieten dan zullen zij ook vrolijk van je worden! Je wordt nuttig en je mag warmte en liefde hebben en delen…..

“Zet al die opgelegde beperkingen eens aan de kant… Schop het weg en begin met écht te leven!”

2 reacties

Reageren op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *