Groot en sterk met pindakaas!

Diegenen die in de jaren tachtig zijn geboren, of daarvoor, kunnen zich vast de reclame van de pindakaas herinneren. Dat jongetje dat al schaatsend een pitstop maakt op een bruggetje en even de tijd voor zichzelf neemt om een paar boterhammen met pindakaas naar binnen te werken. Misschien wel één van de mooiste reclames ooit! Pindakaas, daar word je groot en sterk van! Ik heb dat op één of andere manier overgenomen en mijn ‘pindakaasliefhebberij’ was een feit. Het liefst zoveel mogelijk pindakaas op brood en als het kon soms ook nog in combinatie met pasta erbij. Toen kwam er pindakaas met pitjes, en dat was het helemaal! Ik denk dat er bij ons vroeger wekelijks wel bijna een hele pot pindakaas doorheen werd gejaagd! Maar ach… dat is toch beter dan chips en chocola, toch?! Tegenwoordig is pindakaas nog steeds, ondanks dat ik het voorzichtiger aan doe met suikerproducten, nog steeds een ‘must have’ voor op mijn brood.

“Toen kwam er pindakaas met pitjes, en dat was het helemaal!”

Ik houd niet van boter maar ik vind hagelslag en boterhamvlokken heerlijk! In plaats van boter gebruik ik dan toch gewoon pindakaas? De boterham wordt er nog lekker dik door, en uiteindelijk begon ik dat bij mezelf ook een beetje te merken… Dus sinds een jaartje verwen ik me er nog af en toe mee! Dit doet me denken aan de boer die in het reclamespotje bij het jongetje komt terwijl hij op de brug zit om zijn boterham met pindakaas op te eten. “Dan wi ‘j vast wel boer worden he?!” Waarop het jongetje zegt “En schaatser”… Ik kan me herinneren dat er ook nog een tijdje pinda-choco was maar dat vond ik toch wat minder lekker dan dat ik het zelf combineerde met pasta. De pindakaas met pitjes blijft het lekkerst! Tegenwoordig wissel ik het af, de éne keer gewone pindakaas, de andere keer met pitjes. Zo blijft mijn pindakaasvariatie een feit!

“Tegenwoordig wissel ik het af, de éne keer gewone pindakaas, de andere keer met pitjes”

Als ik het reclamespotje terugkijk dan denk ik echt aan die ouderwetse Hollandse winters van de jaren tachtig en negentig. Waarbij op ieder beekje, iedere plas en als het even kon iedere rivier werd geschaatst en natuurlijk ook de sneeuw… Gezellig sneeuwballengevechten, sleetje rijden of gewoon heerlijk rondlopen in het prachtig witte landschap en niet zoals nu sip naar buiten kijken en denken van ‘wat een deprimerend weer!’. Er is iets waar we op mogen hopen want als ik de weer-deskundigen hoor dan maken we kans op streng winterweer volgende week met veel sneeuw! Dus, misschien toch maar de schaatsen uit het vet?! Van mij mag het wel! Heerlijk genieten van de winterse karakters… Niet zeuren om kauw maar kleden! Het is een situatie die we helaas niet vaak meer zullen meemaken in Nederland, mede door de opwarming van de aarde dus moeten we er extra van genieten.

“Heerlijk genieten van de winterse karakters… Niet zeuren om kauw maar kleden!”

Reageren op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *