Meneer ‘de klos’…

Mag ik je voorstellen aan meneer de Klos? Het is een echte meneer, want hij draagt een pak, stropdas en een nette strakke broek. Toch is hij ‘altijd de klos’… Vroeger als kind werd hij altijd bestraft omdat hij niet te snel rende als hij met z ‘n vrienden wat uitvrat en later kreeg hij op zijn examen een één omdat hij afkeek, net zoals veel andere klasgenoten maar zij kwamen er altijd goed vanaf. Pas geleden was meneer de Klos nog ‘de klos’ toen hij met 180 over de A2 bij Amsterdam reed en sinds dien mag hij drie maanden geen auto meer rijden omdat z ‘n rijbewijs is afgepakt… Ofwel, van al zijn onhandige acties is die wel de meest onhandige!

Daarom pakt hij met dit regenachtige weer maar de fiets om naar zijn werk te gaan, want eigen schuld dikke bult! Terwijl hij voor het verkeerslicht staat dat voor fietsen is gemaakt scheurt een vrachtwagen langs hem heen, dwars door een plas… Het pak van meneer de Klos is nat! Met zijn natte doorweekte pak en een dosis chagrijn fietst hij toch maar stiekem door rood, en wat dacht je? Aan de overkant staat de politie… “Meneer, wilt u even afstappen?” Opnieuw is meneer ‘de klos’ en hij mag even later zijn weg vervolgen met een prentje… Een duur prentje van zo ‘n honderd euro! Aangekomen bij de zaak zet hij zijn fiets in de stalling en loopt naar boven. Halverwege het trappenhuis besluit hij de lift te pakken en hij drukt op de knop…

Pling klinkt en de liftdeuren gaan open. Meneer de Klos stapt met zijn nog steeds kletsnatte pak binnen en drukt op de knop om naar de bovenste verdieping te gaan. De liftdeuren gaan dicht en dan zet deze lift zijn gang in naar boven… Bij de Ena laatste verdieping stopt de lift opeens! Geen pling en de deuren blijven dicht… Even is het muisstil maar daarna drukt meneer de Klos op een paar knoppen… Hij zit opgesloten en drukt vervolgens op het alarm. Deze reageert niet en vervolgens zit hij nog een uur vast totdat de brandweer hem bevrijdt. Meneer is niet alleen ‘de klos’ maar vandaag ook nog eens ‘de pineut’! Natgereden worden, een bekeuring krijgen en vervolgens nogeens een uur vast in de lift… Het kan niet beter!

Na een moment van bijkomen gaat onze meneer eindelijk aan het werk. Hij start zijn computer op en deze reageert vreemd… Er komt een rare geur uit het scherm en even later begint alles te roken. Het regent steeds harder buiten en als dat nog niet alles is gaat het brandalarm af… Het hele gebouw wordt geëvacueerd want bij meneer de Klos op het bureau staat een computer in brand en recht boven zit een brandmelder. Terwijl de slow whoop afgaat staat iedereen in de natte koude te vernikkelen en meneer de Klos kijkt stiekem glimlachend om zich heen… Dankzij hem staat iedereen, zélfs de directeur buiten en worden ze allemaal kletsnat. “Heeft toch wel wat!” Nu is niet alleen meneer de Klos maar gewoon eens iedereen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *