Jij fonkelende ster!

Op een donkere Novemberavond parkeer ik mijn auto voor je huis en de zenuwen worden meer en meer… Na lang wachten en terugdenken aan die prachtige dag met jou, jij met je mooie verschijning en je fantastische liefde loop ik je paadje op naar je voordeur. Het is stil, héél erg stil en even voel ik me alleen… Ik heb de deurbel gevonden en ik druk erop… Ik zie nergens licht branden, en hoor niets… Het is nog steeds héél erg stil… Ik wacht en het lijkt langer te duren dan normaal… Ik druk nog een keer op de deurbel en nog steeds géén gehoor… Sta ik daar nu voor niets? Ben ik nu voor niets naar je toe gereden? Het was toch zo gezellig laatst? Ik wacht nog even en ik klop een paar keer, maar opnieuw geen gehoor… Ik kijk naar boven en bekijk de sterren, ‘alsjeblieft, laat haar bij me zijn!’ en ik loop om het huis… Ook daar is het donker, maar even later krijg ik de schrik van mijn leven… Een hond begint te blaffen en zonder dat ik het merk rent hij naar mij toe… Er gaat een lampje branden bij de achterdeur en daar sta je…

Je doet de deur open en terwijl de hond met een hoop kabaal naar me blaft doe je hem naar binnen. Je komt terug en vliegt in mijn armen… Wat prachtig, jij fonkelende ster! Ik krijg het warm als ik jou weer zie, als ik jou weer mag knuffelen en je prachtige stem mag horen… Mijn hart klopt sneller als ik je verschijning waarneem, en terwijl mijn kloppend hart alsmaar sneller wordt houd ik je in mijn armen… Ik voel je tegen me aan staan, ik ruik je heerlijke geur, vervolgens proef ik de smaak op je lippen… Jij, fonkelende ster! Jij laat me weer lachen, jij laat me weer échte warmte voelen… Jij met je mooie glimlach, je lieve uitstraling en je prachtig krullende haar… Jouw stem klinkt als het mooiste geluid uit de hemel, jouw liefde geeft me ontelbaar veel… Wat ben ik blij met een fonkelende ster als jij… Mijn realiteit lijkt een droom te zijn, zó echt, zó eerlijk en zo heerlijk… Jij waar ik mag zijn wie ik ben, waar mijn traan de jouwe is, waar mijn emotie jouw oor bereikt…

Ik loop met je mee, en terwijl jij me je huis laat zien sta ik perplex… Zó romantisch, zó liefdevol, zó enorm en zó gezellig… Alsof ik met jou in het paradijs sta! Ons rondje eindigt in de kamer, de plek waar de openhaard staat te knetteren en de heerlijke hitte overheerst… Je vraagt me wat ik wil drinken en mijn antwoord is ‘het bekende recept…’ met een glimlach. Ik ga zitten op de heerlijke bank en een moment later kom je met chocomelk met slagroom en kaneel aan gelopen. Gelukkig, je hebt het onthouden! Je gaat naast me zitten en uiteindelijk leun je tegen me aan. Ik kus jou, jij kust mij en voordat we het wisten lagen we samen in elkaar ‘s armen op de bank te knuffelen en dat voor uren! We zijn verliefd, smoorverliefd… We houden van elkaar en terwijl het haardvuur langzaam dooft vallen we in elkaar ‘s armen in slaap! Liefde zoals het hoort zou je zeggen… Vertrouwd en stabiel! De nacht nadert en ik word wakker. Het is al lang bedtijd en ik maak je voorzichtig wakker…

Even later draag ik je naar boven, naar je bed en ik dek je liefdevol toe… Een kusje op je gezicht volgt en ik ga naast je liggen. Terwijl jij alweer slaapt val ik een moment later in slaap, ookal heb ik mijn winterkleren nog aan… De volgende dag word ik wakker, en terwijl jij liefdevol bovenop me ligt om me wakker te kussen geniet ik van dat moment… Nadat we elkaar allebei hebben wakker gekust en geknuffeld gaan we samen de nieuwe dag beginnen… Ik stel voor om eten voor je te maken maar jij heb een ander plan! De oven wordt voorverwarmd en allerlei heerlijke ontbijtbroodjes worden gepresenteerd, natuurlijk met jam en kaas… We voeren elkaar onze broodjes en uiteindelijk belanden we weer knuffelend op de bank. Jeetje! Daar staar de chocomelk van gisteravond nog… Dát hebben we koud laten worden… Gelukkig hadden wij het warm genoeg aan elkaar! Het is eerste advent, de vierde zondag voor kerst… We steken samen het kaarsje aan en uiteindelijk genieten we van een heerlijk spelletje rummikub terwijl het buiten sneeuwt…

De wereld wordt langzaam van groen omgetoverd naar wit… Een geslaagde dag lijkt het te worden want zeg nu zelf, sneeuw maakt het toch allemaal nóg romantischer? Nadat jij alle potjes hebt gewonnen daag ik je uit om mee te gaan naar buiten. Het sneeuwt hard en er ligt toch al zo ‘n twintig centimeter! Zodra we buiten zijn begint ons eerste sneeuwballengevecht… Weet je nog onze romantische wandeling aan zee toen we elkaar leerden kennen? Toen ik je het water ingooide en jij maar lachte en lachte? Weet je nog dat jij me bijna verzoop? Dat ik kuchend en smachtend naar lucht het hoofd weer boven water kon houden? Jij die me bijna mond op mond beademing moest geven? Gelukkig eindigde het goed, en vanaf dat moment lagen we samen kletsnat in het water… Een romantische avond was begonnen! Terwijl we sneeuwballen maken en ze naar elkaar toegooien bedenk ik me iets heel moois… Waarom maken we niet een gigantische sneeuwpop? Terwijl de kerstlichtjes al in de bomen, struiken en aan de muren hangen ben je het eens met mijn voorstel en bouwen we een gigantische sneeuwpop…

Een uurtje later is hij daar… De sneeuwpop die alleen wij maar konden maken! De wortel wordt in het hoofd geduwd en klaar is kees! Wauw! We besluiten om onszelf op foto te zetten met deze sneeuwpop en onze winterselfie, anders gezegd, onze eerste winterselfie is gemaakt… Een foto met een prachtige herinnering… Ons mooie moment en vele mooie momenten volgen er nog! We hebben elkaar gevonden en vanaf nu blijven we bij elkaar! Wát er ook gebeurt, wát er ons ook zou kunnen dwarsliggen… Wij samen zijn niet uit elkaar te trekken, wij samen genieten van de winter, maar ook de lente, zomer en de herfst… Ookal kan die herfst soms erg in ons brein rondwaaien… Dan zijn wij er voor elkaar, want weet je nog? Jouw traan is de mijne en mijn emotie is de jouwe? De deur hoeft nooit meer lang dicht te blijven nu ik je sleutel heb… De sleutel om jouw liefde elke dag weer te ontvangen! En natuurlijk jij ook dat van mij… Weet dat ik ontzettend veel van je hou en ons album nog ontzettend groot zal worden met prachtige foto ‘s en wie weet binnenkort… Met twee prachtige koters bij de sneeuwpop!

Jij fonkelende ster… Jij bent mijn geschenk uit de hemel! Jij bent waar ik lang op heb gewacht en wat was het soms moeilijk óm te wachten… Even leek het alsof er niemand voor me was maar toen kwam jij… De ster die fonkelde in de lucht beloofde het al toen ik je nog niet kende… Telkens als ik de fonkelende ster zie in de lucht dan denk ik aan jou… Want jij bent mijn ster, jij bent mijn heldin, jij bent mijn wederhelft… Lieve schat, mijn hart klopt ook voor jou… Het fonkelt voor jou… Jij, fonkelende ster!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *