Dood

Dood, waarom gunnen we elkaar dit? Je loopt door de stad en opeens word je door vijf jongens in elkaar geslagen, zo ernstig dat je het niet overleeft… Dood omdat je toevallig op de verkeerde plek op het verkeerde moment fietste. Dood, omdat je een voorbeeld liet zien van een profeet die op een verkeerde manier wordt gepraktiseerd… Het voorbeeld van hoe het niet moet met als gevolg dat jij niet meer thuiskomt! Dood om geloof… Dood omdat je je leider niet aanbidt en niet voor dictatuur kiest, marteling en dood omdat je ervoor koos om mens te zijn… In de kerk je geloof, je Christelijk of Katholiek geloof aanbidden… vervolgens, wederom dood omdat je niet voor het extreme koos… Niet voor Allah of wie dan ook! Het mes door je keel, de kogels door je heen omdat Allah machtig is… Dood voor het slachtoffer maar ook voor de dader… Want leven is voorbij als je het wapen richt uit haat of dwang!

Dood, omdat je iemand aansprak op zijn gedrag… Omdat je zag dat iemand onrecht en verdriet werd aangedaan en vervolgens komen ze naar jou toe om je te slaan… Te slaan totdat je niet meer ademt, niet meer ademt op die prachtige zomerdag aan het strand! Dood is de dag, dood zijn voortaan alle dagen die je leven zouden tellen… Dood en verlies, de daders die met dat feit, hun feit voor de rest van hun leven zullen leven… Spijt tot hun negentigste, of nooit hun lesje leren! Levenslang gevangen in de cel of levenslang door spijt van de daad… Dood, want je mag er niet meer zijn, je had ze nooit mogen tegenhouden, je had ze hun gang moeten laten gaan naar een volgend slachtoffer… Jij hebt het met je leven moeten bekopen en een ander is gered! Hoe scheef zit het, hoe wreed is het! De gedachtegang, die van slachtoffer en dader… Zoals net beschreven, het is zó tegenovergesteld!

Dood, omdat je de boodschap wilt vertellen… De boodschap van bevrijding door Jezus in Irak, Iran, Syrië of Sri Lanka! Dood, omdat je op het juiste moment maar het meest ongelukkige moment kruiste met de extreme Islam… Dood, omdat je anders was, omdat je kapot bent gemaakt en geen uitweg meer zag… Jezelf gedood in het eenzame water als gevolg van pesterijen… Spijt of zogenaamd wegdrukken van deze spijt… Diegenen die dit op hun geweten hebben slapen niet, nooit! Dood omdat je niet meer leeft, niet meer onder je vrouw, kinderen, vrienden, collega ‘s, familie en kennissen bent… Bloemen ter nagedachtenis aan jou, aan jou die nog graag lang had geleefd op deze aarde… Jij als partner die je vrouw nog gelukkiger wilde maken, jij als vader om je kinderen nog meer extra in het zonnetje te zetten… Alles was waar, nu niet meer! Nu is alles in rouw en langzaam tikt de tijd voorbij!

Reageren op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *