Sjaakie en de pompoenenmatch

Het is een rustige herfstavond eind September, het blad valt van de boom en de wind geeft een overduidelijk harde bries. Het is koud met vijftien graden omdat het een week geleden nog zevenentwintig graden was en iedereen de zomer nog in de bol had. De warmte en het buitenleven is nu écht voorbij en iedereen trekt naar binnen. De pompoenen zijn sinds een paar weken al overal te koop voor een paar euro en veel mensen richten hun achtertuin in zodat het ook in de herfst er gezellig uit ziet. Maar daar bij de pompoenen, daar helemaal achteraf staat Sjaak… Helemaal alleen rond te kijken welke pompoenen hij meeneemt voor in zijn achtertuin. Hij loopt het erf op achter de boerderij omdat daar nog meer pompoenen liggen en al rennend komt er een ontzettend lieve labrador op hem af…

Sjaak aait de hond over zijn lieve koppie en een likje volgt al spoedig, even later loopt Sjaak terug naar de geldbak om er netjes een paar euro in te leggen en loopt vervolgens naar de auto om met de door hem gekozen pompoenen weer naar huis te gaan. Dan struikelt Sjaak over een pompoen die van het tafeltje op de grond is gevallen en daar ligt hij… Languit op de grond met alle pompoenen om hem heen. Als Sjaak zijn ogen open doet is het donker en het lijkt alsof er wat om zijn hoofd zit. Tijdens de val is hij met zijn hoofd in een gigantische pompoen terecht gekomen en hij probeert het van zich af te trekken maar tevergeefs! Het zit muurvast op zijn hoofd. Hij kan niets zien en al rukkend aan de pompoen loopt hij allerlei kanten op en botst vervolgens tegen iemand op. Hij trekt en rukt maar nog steeds krijgt hij het niet van zich af.

De dame waar Sjaak tegen op is gebotst begeleidt hem weer naar het erf en zij roept haar vader om Sjaak te helpen de pompoen van zich af te krijgen. Het zit écht muurvast! Sjaak voelt zich behoorlijk vervelend en voor paal met zo ‘n groot ding op zijn hoofd, maar een ongelukje zit in een klein hoekje. Het duurt niet lang en hij merkt dat twee mensen aan de pompoen beginnen te rukken. Zowel de dame als haar vader gaan als een gek tekeer om het van Sjaak ‘s hoofd af te krijgen en uiteindelijk lukt het ook hen niet. Er is een groot probleem, want hoe krijgen ze de pompoen van Sjaak ‘s hoofd af?! Blijf rustig is wat de dame tegen Sjaak zegt. ‘Mijn vader gaat even iets halen’… Sjaak rukt nogeens aan de pompoen en de dame, genaamd Sylvia trekt mee… Met volle kracht gaan ze door en terwijl Sjaak zijn hoofd naar voren houdt lukt het uiteindelijk om met veel geweld de pompoen van Sjaak ‘s hoofd af te krijgen… Héhé! Eindelijk hebben we het samen gefixed is wat Sjaak zegt tegen Sylvia.

Dan bedankt hij Sylvia en terwijl de vader van Sylvia gehaast aan komt rennen ziet hij dat Sjaak is bevrijd van de pompoen. Sjaak stelt zich voor aan Sylvia en haar vader en vrijwel meteen komt er een ‘soort glinster’ in Sylvia ‘s maar ook in Sjaak ‘s ogen. Sjaak kijkt haar eens goed aan en ziet dan de pracht verschijning van Sylvia. Wát een prachtige vrouw! Sylvia kijkt Sjaak recht in de ogen met haar prachtige glimlach en in haar gedachten denkt Sylvia hetzelfde als Sjaak. Ze maken samen even een praatje terwijl Sjaak zijn gezicht weer schoonmaakt. Als alles schoon is loopt Sjaak weer met zijn pompoenen naar zijn auto en gaat naar huis. Pfff dat was me ook een charmant moment! bedenkt Sjaak zich. Eenmaal thuis pakt hij de doos met pompoenen en draagt hem naar achteren. Hij zet de pompoenen op de tuintafel neer en legt vervolgens de doos in de schuur bij het oude papier. Hé maar wat vindt hij in de doos? Het is een klein briefje! Hij pakt het op en er staat een telefoonnummer op. Dat van Sylvia…

Er staat een klein berichtje bij. ‘Hé pompoenhoofd, gevolgd door een smilie. Ik vond het leuk je te hebben ontmoet en vooral de manier hoe! Als je zin hebt kunnen we eens samen lunchen of ergens afspreken… Groetjes Sylvia’. Sjaak bedenkt zich geen moment en stuurt Sylvia een berichtje. Al snel antwoordt Sylvia en binnen no-time zijn ze samen aan het appen en staat de afspraak vast voor de volgende avond rond etenstijd. Sjaak gaat de volgende dag nog even speciaal naar een winkel om nieuwe kleren te kopen en hij laat zich adviseren door de winkelier. Bij de kassa schrikt hij van de rekening maar ach… Je moet wat over hebben voor iemand die je leuk vindt. Met nieuwe kleding aan gaat hij ‘s avonds naar het restaurant waar ze hebben afgesproken en best wel zenuwachtig staat hij te wachten bij de ingang. Er stopt een auto en een man stapt uit, hij begroet Sjaak en loopt naar binnen. Daar in de verte komt een vrouw aangefietst, het lijkt erg op Sylvia en met een big smile op zijn gezicht staat hij daar…

Sylvia stopt voor het restaurant en ze zet de fiets neer in het fietsenrek. Sjaak loopt naar haar toe en drie kussen op de wang volgen… In gedachten wordt Sjaak helemaal gek want wat ruikt ze lekker en wat ziet ze er prachtig uit! Samen lopen ze naar binnen en bij de kapstok neemt Sjaak, hoe een gentlemen hij is, de jas van Sylvia aan en hangt het op. Vervolgens lopen ze verder en gaan zitten aan de tafel die ze hebben gereserveerd. Sjaak schuift de stoel voor Sylvia naar achteren zodat ze kan zitten. Vervolgens gaat Sjaak aan tafel zitten en bestellen ze wat te drinken. Beiden kiezen voor een rood wijntje en kijken elkaar aan en een oprecht proost volgt! Het gesprek komt vrij makkelijk op gang en terwijl de ober aan komt lopen hebben ze beiden hun keuze al kunnen maken wat ze gaan eten. Beiden kiezen voor Spareribs met friet en groente. Zowel Sylvia als Sjaak zijn vleeseters, dus dat komt hun beiden goed uit! Nadat het eten op is kijken Sylvia en Sjaak elkaar nogeens diep in de ogen en een glimlach volgt op beide gezichten…

Ze besluiten om samen een grote ijssorbet te nemen en peuzelen het samen op. Het gesprek is al snel overgegaan in een erg gezellige sfeer tussen de twee met vooral wat gestoei onder tafel. Er is een duidelijke klik en ze vragen snel om de rekening nadat ze besluiten om nog een stuk te gaan wandelen. Nadat de gentlemen de rekening heeft betaald voor Sylvia en zichzelf gaan ze samen naar buiten en lopen ze naar het dichtst bij zijnde park. Het is al een beetje schemerig en al kletsend en wat stoeiend lopen ze langs de grote vijver. ‘He pompoenenhoofd’ zegt Sylvia en ze pakt wat bladeren en gooit het over Sjaak heen. Sjaak laat dat niet zomaar gebeuren en pakt Sylvia vast en probeert haar op de grond te krijgen door haar te kietelen in de zij. Een moment later zitten ze allebei op de grond en het gaat er nu om wie er wint en wie er verliest… Het is overduidelijk: Sylvia zit bovenop Sjaak en vervolgens worden ze rustiger. Sjaak geeft zich maar over, want dat is het enige wat hij op dat moment denkt te kunnen doen. De gezichten komen steeds dichter bij elkaar en het duurt geen drie minuten of ze liggen in het gras tussen het blad met elkaar te zoenen.

De avond duurt nog lang en de romantiek duurt maar voort… Ze hebben elkaar gevonden en onafscheidelijk liggen ze in elkaar ‘s armen terwijl de nacht aanbreekt. Gelukkig is er niemand in het park maar toch besluiten ze om samen het park uit te lopen. Hand in hand en onderweg knuffelend lopen ze weer naar de ingang van het restaurant waar Sylvia ‘s fiets staat en Sjaak ‘s auto. Het liefdevol koppel besluit om de volgende dag weer af te spreken nadat ze allebei klaar zijn op hun werk. Sjaak kookt voor Sylvia en heeft haar uitgenodigd om te komen eten. Terwijl Sjaak druk bezig is met koken gaat de deurbel… Dát kan maar één iemand zijn! Al verlangend van liefde, maar toch ook wel een beetje zenuwachtig staat Sylvia bij Sjaak voor de deur en daar ziet ze hem aanlopen. De deur gaat open en beiden vliegen elkaar in de armen en de eerste zoen volgt! Vervolgens beurt Sjaak Sylvia op en draagt haar naar de woonkamer. Dat is wel een heel bijzondere manier om iemand te ontvangen, maar het is overduidelijk… Ze zijn smoorverliefd op elkaar! Om te beginnen heeft Sjaak pompoenensoep gemaakt, want een klein tintje aan hun allereerste ontmoeting moet er toch even bijkomen. Daarna als hoofdgerecht een heerlijke in de oven gebakken maaltijd en als toetje ijs.

Nadat het eten op is en de afwas is gedaan gaat allereerst de open haard in de kamer aan. Sjaak tilt Sylvia op en samen gaan ze naar de kamer om daar een heerlijk romantische avond te hebben en natuurlijk ontbreekt het niet aan de kaarsjes die overal branden. Alweer vallen ze in elkaar ‘s armen in slaap en de kaarsjes doven veilig, net zoals de open haard. Ze liggen heerlijk knus op de bank in elkaars armen te slapen en terwijl de nacht nog lang duurt waakt cupido over het dolgelukkig nieuw stelletje en worden ze de volgende dag in elkaar ‘s armen wakker. Een zoen volgt en sinds die tijd zijn ze voor altijd onafscheidelijk. Een jaar later besluit Sylvia bij Sjaak in te trekken. Samen beginnen ze hun eigen bedrijfje genaamd de pompoenfabriek, waar allerlei lekkere gerechten worden gemaakt en natuurlijk met de nadruk op pompoenen. Hun restaurant is tot op de dag van vandaag nog steeds een goed draaiend bedrijf en het leuke is… Het restaurant waar de twee hun eerste date hadden hebben zij overgenomen. Twee jaar later krijgen Sjaak en Sylvia twee kinderen, en ook zij worden al vroeg betrokken bij de pompoenfabriek……

Om dit verhaal nu af te sluiten met ‘ze leven nog lang en gelukkig’ is natuurlijk heel cliché, maar toch is het zo! Sylvia, Sjaak, Bennie en Diana zijn één gelukkig gezin en nadat de beide kids volwassen zijn geworden zijn ze een fantastisch familiebedrijf geworden. Elke dag draagt Sjaak Sylvia de zaak in en met een liefdevolle sfeer genieten ze van hun leven én hun carrière……

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *