Pientere Pietje

Pientere Pietje, erg slim, beetje erg onzeker en erg gevoelig! Hij is smoorverliefd op een meisje, ze heet Sandra en zij werkt bij hem op hetzelfde kantoor. De twee werken op dezelfde afdeling en hebben geregeld met elkaar te maken omdat ze elkaar nodig hebben als het gaat om computer-ondersteuning. Zij is helemaal into Windows en hij helemaal into Apple, dus je zult begrijpen dat dat niet altijd goed met elkaar communiceert. Apple en Windows, Pietje en Sandra, allebei vrijgezel voor zover ze het van elkaar weten. Sandra was degene die spontaan bij pientere Pietje kwam, een gezellige babbel en terwijl zij hem niet kende al heel gauw een grapje of gewoon gedol. Zo spontaan kan het gaan zou je denken, collega ‘s die gezellig aan het dollen zijn of een leuk gesprek hebben, zó gaat het met Sandra en Pietje. Langzaam beginnen ze steeds meer van elkaar te weten, en in de toekomst, dat is wat pientere Pietje hoopt, meer dan Windows en Apple van elkaar weten!

Het gaat een paar weken door op ‘dezelfde manier’, af en toe een praatje en een lolletje, en Pietje begint ook steeds losser te komen want hij is nu eenmaal onzeker over zichzelf. Bij Sandra durft hij het en een enkeling om hun heen begint het op te vallen. Het is vrijdag en Pietje gaat naar huis, nét zoals Sandra. Ze begroeten elkaar en buiten scheiden elkaar ‘s wegen. Pientere Pietje begint steeds meer voor Sandra te voelen. Elk moment op de dag gaat ze door zijn gedachten en het begint erg bezit van hem te nemen! Welkom in de wereld van een gevoelige… Sandra werkt nog maar een paar weken op kantoor en Pietje al een paar jaar, maar toch voelt het alsof ze elkaar al jaren kennen. Toch twijfelt Pientere Pietje, ben ik wel pienter genoeg voor haar? Ik, gewoon een ICT ‘er en Sandra als manager ‘belangrijke zaken’… Dat verschil is toch eigenlijk best wel groot denkt hij.

Pietje kijkt thuis op zijn telefoon en gaat zoeken naar Sandra op social media. Hij twijfelt… ‘Zal ik haar toevoegen?’ Het Engeltje zegt ja, het duiveltje nee, of is het nu net andersom? Hij weet het niet en tenslotte legt hij zijn telefoon weer op tafel en gaat aan het eten beginnen. Na de afwas komen zijn ouders en begint Pietje te praten over zijn nieuwe verliefdheid op het werk. ‘Waarom voeg je hem niet toe?!’ zegt Pientere vader! ‘Wat kan er misgaan?’ Pieter reageert erg onzeker als antwoord op de vraag van zijn vader en pakt zijn telefoon. Hij zoekt opnieuw op Sandra en voor hij het wist had hij zijn vinger op ‘toevoegen’ gezet. ‘Vriendschapsverzoek verstuurd’ staat nu onder de naam van Sandra. ‘Het is nu alles of niets!’ zegt Pietje en hij legt zijn telefoon weer op tafel. De koffie wordt aangezet en de cake geserveerd. Af en toe pakt Pietje zijn telefoon, maar er staat nog steeds ‘Vriendschapsverzoek verstuurd’.

Nadat de pientere ouders weer naar huis zijn gegaan pakt Pietje nog een keer zijn telefoon. Hij opent de social media app en hij hoopt op nieuws. Er verschijnt allerlei nieuws, maar niet dat wat hij hoopte… Hij zoekt op Sandra en nog steeds staat er onder haar naam ‘Vriendschapsverzoek verstuurd’. Hij legt de telefoon neer en gaat slapen. De volgende dag breekt aan, hij staat op en pakt meteen zijn telefoon. Opnieuw opent hij de social media app en zoekt op Sandra. Er staat nog steeds ‘Vriendschapsverzoek verstuurd’ onder haar naam en hij begint al wat te balen… ‘Het zal toch niet zo zijn he?!, niet weer!’. Pietje gaat naar beneden en begint met zijn ontbijt te maken en vervolgens gaat hij de tuin in want hij had in de planning nieuwe plantjes te gaan kopen. Hij nodigt zijn broer uit en samen gaan ze op pad. De middag nadert en zodra de beide broers klaar zijn in de tuin pakt Pietje zijn telefoon. Hij zoekt Sandra op en er is iets veranderd onder haar naam… Er staat ‘chatbericht’…

Normaal staan bij alle vrienden op de social media app onder elke naam ‘vriend’ maar nu staat er bij Sandra ‘chatbericht’ en verder helemaal niets… Alleen bij haar! Pietje heeft hier een naar gevoel bij, hij voelt zich afgewezen. Hij kijkt ‘s avonds nog eens op zijn telefoon en nog steeds staat bij Sandra hetzelfde… De nieuwe werkweek breekt weer aan en Pietje gaat weer naar kantoor. Daar komt hij al vrij snel Sandra tegen, die niets tegen Pietje zegt. Geen Windows en Apple meer samen? De dag loopt op zijn einde en ze zijn elkaar al een paar keer stijf voorbij gelopen. Pietje wil eigenlijk wel weten wat er nu aan de hand is, maar hoe pakt hij dit aan? Het is sinds zijn vriendschapsverzoek aan Sandra. Tóch vraagt hij haar de volgende dag of zij zijn vriendschapsverzoek heeft ontvangen en zij antwoordt terug ‘ik zit niet zovaak op social media, ik doe er bijna niets mee…’ Daarmee kan Pientere Pietje het doen en dan loopt Sandra door. Wat moet hij hier nu mee? Pientere Pietje begint in de gaten te krijgen dat hij gelijk heeft… Sandra wil niets meer met hem te maken hebben, zo gedraagt ze zich.

Er gaan een paar weken voorbij en dan krijgt Pietje bericht. Het is Sandra. Ze heeft weer problemen met haar computer en hij gaat er naartoe. Misschien is dit een mogelijkheid om met haar te praten waarom ze zo afstandelijk doet… Hij loopt naar haar toe en daar zit Sandra. Sandra staat op en doet de deur achter Pietje dicht. Ze gaat naast hem zitten en begint met hem te praten. Ze vertelt hem dat ze toch best wel dichtbij elkaar kwamen in die paar weken tijd en dat ze daarom even afstand deed. Ze vond het leuk maar aan de andere kant ook weer heel eng… Sandra had even bedenktijd nodig en nu is ze zover om Pietje te vertellen dat ze hem ook erg leuk vindt… Ze wil pientere Pietje beter leren kennen en ze verontschuldigde zich voor haar afstandelijke gedrag. Ze praten het nog even uit en na de tijd verlaat Pietje met een blije blik het kantoor van Sandra. De afspraak voor een gezellig avondje uit staat gepland en de social media app geeft een nieuw bericht… Het is Sandra die Pietje heeft toegevoegd… Pietje gaat supervrolijk naar huis en eenmaal thuis gaat hij koken en na de afwas trekt hij het beste van zijn kleding uit zijn kledingkast.

Ze hebben samen afgesproken bij een gezellig restaurant en hij wacht bij de ingang op Sandra. Precies op tijd komt Sandra aangelopen en al zenuwachtig lopen ze samen het restaurant binnen. Ze hebben een tafeltje achterin gereserveerd in de hoek en daar gaan ze zitten. Eenmaal besteld genieten ze samen van het eten en kletsen ze lekker de avond door. Het wordt steeds gezelliger en er lijkt bij beiden een enthousiasme te ontstaan. Vervolgens lopen ze hand in hand het restaurant uit… Ze besluiten samen nog even een eindje te wandelen in het park. Pienter dat ze zijn plakken ze dit er nog achteraan, want ze hebben beide in gedachten dat ze even samen alleen willen zijn. En waar kan dat nog beter dan bijvoorbeeld in een park waar ‘s avonds laat bijna niemand in de buurt is. Sandra en Pietje wandelen een stuk en gaan op een bankje zitten bij de vijver. Het is bijna muisstil, je hoort in de verte een watervalletje in het park en een briesje wind. Sandra gaat dichtbij Pietje zitten en daar komt het moment dat Pietje zijn arm om Sandra heenslaat……

Smoorverliefd dat ze zijn zitten ze daar op het bankje. Beide buikjes vol van eten, maar ook vol van liefde! Smoorverliefd dat ze zijn kruipen ze lekker tegen elkaar aan en de avond duurt nog lang… Knusjes horen ze de kerkklok in de verte twaalf uur slaan. Het is tijd om de trein te pakken zegt Sandra, maar Pietje zegt dat hij haar wegbrengt dus ze zich geen zorgen hoeft te maken. Sandra vertrouwt zich helemaal toe aan Pietje en de nacht duurt nog lang… Romantisch lang! Omarmd staan ze te knuffelen bij de vijver en de eerste zoenen op de mond zijn uitgedeeld… Diep in de nacht gaan ze samen naar Pietje ‘s auto en hij brengt haar naar haar huis in een stad twintig kilometer verderop. Bij huis wordt nog even stevig geknuffeld en dan gaat het nieuwe verliefde stelletje ook écht weer voor even uit elkaar omdat er ook nog geslapen moet worden… De volgende werkdag breekt aan en ze wachten op elkaar bij het kantoor. Daar lopen ze samen hand in hand naar binnen en iedereen kijkt stomverbaasd, maar wel super enthousiast naar het nieuw verliefde stel. Er volgt applaus en gefluit, want zo gaat dat!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *