Eva, de IJscoliefde.

Het is Lente, Yes!!! Op een lekkere dag met 22 graden loopt Erik voor het eerst in zijn T-shirt naar buiten. Voordat hij het weet ruikt hij de lentegeur en ervaart hij sinds lange tijd weer de gezelligheid van mensen in het park. Het is druk, en voordat Erik het weet loopt hij helemaal achter, aan de rand van een bosje in het drukbezochte park een plekje te zoeken om daar te gaan zitten om maar één ding te doen, namelijk genieten van het prachtige weer! In de verte staat een ijscokar en mensen lopen massaal die kant op. Erik wacht ook geen moment en gaat even later naar de ijscokar om een ijsje te kopen. Daar ontmoet hij Eva, de ijsverkoopster. Zowel Erik en Eva zijn meteen stomverbaasd, want beiden kunnen ze hun ogen niet van elkaar afhouden… Mag ik een bekertje met drie bolletjes? Is wat Erik zegt.

Even later heeft Eva het ijsje klaar en geeft ze het, nogal zenuwachtig van plotselinge verliefdheid aan Erik. Al stotterend bedankt Erik haar en rekent met haar af. Erik loopt naar zijn plekje en begint daar te likken aan zijn ijsje. Vervolgens gaat hij heerlijk op het gras liggen en dommelt een beetje weg. Anderhalf uur later opent Erik zijn ogen en beseft dat het park alleen maar nog voller is geworden en mensen naast hem, maar ook voor en achter kort bij hem in de buurt liggen. Wat Erik niet weet is dat de ijsverkoopster, Eva, naast hem is gaan liggen en ze vriendelijk ‘hallo’ zegt met haar vrolijke en lieve gezicht. Erik weet zich even geen houding te geven, maar al gauw begint hij met Eva te praten en stelt zich voor.

Moet je niet werken? Vraagt Erik, je stond toch bij de IJscokar? ‘Mijn dienst zit erop’ en ik heb ook wel zin om even lekker van het mooie weer te genieten! Eva ‘s ogen zijn constant op Erik gericht, terwijl Erik zich daar best wat ongemakkelijk bij voelt. Eva is op slag verliefd… Net zoals Erik. Samen zitten ze daar naast elkaar, en zonder dat ze het doorhebben gaan ze steeds dichter bij elkaar zitten. Ze kunnen elkaar ‘s hand bijna aanraken en vasthouden. Er ontstaat een wat stroef gesprek, maar later voelt ook Erik zich zelfverzekerd en op zijn gemak bij Eva. De twee babbelen nog even door en dan moet Erik opstaan, want hij moet naar familie waarmee hij heeft afgesproken om te gaan eten. Eén ding is hij aan Eva vergeten te vragen, en dat is of ze écht vrijgezel is…

Eva antwoord even later met ‘jazeker’, ik zit te wachten op de prins op het witte paard!’. Erik wordt dolgelukkig en bedankt haar nogmaals! ‘Jij toch ook?’ vraagt Eva en Erik antwoordt met ja. Eva ‘s en Erik ‘s wegen scheiden met bij beiden de gedachte dat ze hopen elkaar gauw weer terug te zien. In een appje verschijnt een berichtje van Eva met heel veel kusjes… Erik antwoordt terug met dezelfde kusjes en zegt ‘tot de volgende keer’! De volgende dag breekt aan, en het is nog een paar graden warmer. Met 25 graden is het zomers warm en Erik gaat een lange wandeling maken. Middenin het bos is een open grasveldje en tussen de mooie bloemen gaat hij op het gras liggen. Een uurtje gaat voorbij en opeens schrikt hij wakker van een stem! Een vrouwelijke stem…

‘Hé slaapkop!’ word eens wakker! Vervolgens schrikt Erik wakker en zit recht overeind. Daar ziet hij de prachtige Eva voor zich staan. Erik staat op en laat enthousiast weten dat hij het leuk vindt haar weer te zien. ‘Mag ik naast je komen liggen?’ is wat Eva vraagt en dat vindt Erik natuurlijk niet vervelend… Samen liggen ze naast elkaar op het grasveldje in de heerlijke stilte. Het enige wat ze horen is het geluid van de zangvogels en af en toe een briesje wind. Samen liggen ze naast elkaar en Eva begint Erik vragen te stellen. Ze vraagt aan hem of hij haar leuk vindt en hij antwoord dol enthousiast met ja! Dan komt Eva nog dichter bij hem liggen en samen komen ze weer aan de praat. Een lang en mooi, vooral gezellig gesprek volgt.

Zowel Erik als Eva weten niet dat er een onweersbui op de loer ligt en een tijd later begint het dan ook te regenen, flitsen en donderen. Samen rennen ze naar een plek waar ze overdekt kunnen schuilen. Een huisje dat in de buurt staat van het weiland. Het lijkt leeg te staan, het is ook maar een klein knus huisje. Nu staan ze daar tegenover elkaar en Erik pakt een vest voor Eva zodat ze dat aan kan doen omdat ze kletsnat is, nét zoals Erik. Eva komt dichtbij Erik staan en trekt het vest zover over Erik heen zodat ook Erik warm wordt gehouden door het vest. Nu staan ze wel heel dichtbij en wat voelt dat stiekem toch goed als ze arm in arm staan… Beiden glimlachen ze naar elkaar en kijken elkaar even aan. ‘Dit is wel heel speciaal zo he?’ zegt Eva en begint hard te lachen.

‘Voor mij geen probleem! Ik vind het wel gezellig, zegt Erik en Eva zegt ‘ik ook!’. Ze geeft Erik een enorme knuffel en daar staan ze dan… Lang omarmd te knuffelen totdat de bui helemaal over is. Erik tilt Eva op en beurt haar naar buiten. Een luid gelach van beiden klinkt en samen gaan ze een plekje zoeken om weer op te warmen in de lekker warme zon. Daar liggen ze, samen hand in hand middenin de zon op het grasveld. Eva komt stevig tegen Erik aanliggen en legt haar hoofd tegen zijn schouder. Erik slaat een arm om haar heen en ze liggen daar nog lang totdat het donker wordt… Na een stevig aantal knuffels en zoenen lopen ze hand in hand terug naar de bewoonde wereld.

Eenmaal daar aangekomen nemen ze afscheid van elkaar, ze gaan voor deze avond ieder hun eigen weg en gaan naar huis. Smoorverliefd appen ze de hele tijd door tot diep in de nacht. Na een paar uur te hebben geslapen gaat Erik naar de kerk. Het is zondagmorgen en Erik gaat altijd met zijn ouders naar de kerk. Dat is ook op zijn 30ste leeftijd een vaste traditie gebleven. Eenmaal in de kerk vertelt Erik fluisterend aan zijn ouders dat hij een leuke vrouw heeft leren kennen, en haar naam is Eva. Beide ouders zijn super blij voor hem en vragen voordat de dominee begint het één en ander over Eva. Dan gebeurt er nog iets totaal onverwacht. Naast Erik was de bank nog leeg, hij kijkt bij de ingang van de kerk en daar komt Eva aangelopen, met haar ouders…

Ze lopen richting Erik en gaan naast Erik zitten. Ze stellen elkaar voor en vlak na dat moment begint de kerkdienst. Samen beginnen ze de dienst met gebed en een goede twee uur genieten ze van deze dienst die in het teken staat van lente en liefde… Heel toepasselijk allemaal! Na de dienst staat het kersverse stelletje bij elkaar en de ouders maken verder kennis met elkaar. Erik en Eva gaan naar buiten om weer even samen te zijn. Er is om de kerk een mooie grote tuin en daar wandelen ze samen. Achterin de tuin staat een vlonder en daarachter een grote vijver. Ze gaan aan de vijver zitten en zo knus als maar kan genieten ze van elkaar ‘s aanwezigheid. Eva is nieuw in de kerkgemeenschap. Ze zijn pas verhuisd naar het dorp waar Erik woont en zochten nog naar een gepaste kerk. Die hebben ze gevonden!

Dan vraagt Erik of Eva met hem mee wil naar huis. Erik heeft pas een nieuw huis en wil dit haar graag laten zien. Natuurlijk zegt ze ‘graag!’ en ze lopen hand in hand naar Erik ‘s huis die vlak bij de kerk staat. Erik slaat een arm om Eva heen en loopt met haar het huis binnen. ‘Wees welkom!’ en eenmaal binnen laat Erik zijn huis van binnen zien. Er volgen een paar stevige knuffels maar uiteindelijk lopen ze naar de achtertuin. Daar in de verte staat een prachtig prieel. Ze lopen er naartoe en daar kijkt Eva haar ogen uit! Zó gezellig, en vooral zó romantisch! Eva en Erik ploffen neer op een grote lange bank waar ze heerlijk naast elkaar kunnen liggen. De momenten die daarop volgden… Die waren liefdevol en nogeens liefdevol!

Vele warmte lente ‘s volgden, en nog altijd zijn ze hartstikke gelukkig samen. Een jaar na hun ontmoeting trouwen ze in de kerk en nog een jaar later krijgen ze twee kinderen… Met z ‘n vieren gaan ze nu door het leven en sinds kort hebben Eva en Erik hun eigen ijssalon in de stad. Samen runnen ze de tent en ze hebben het superdruk, maar wel supergezellig. Erik heeft zijn baan als supermarktmanager opgezegd, want wat blijkt. Erik wilde net zoals Eva een eigen ijssalon opzetten in de stad en omdat alles tussen Erik en Eva al zo lekker klopt, hebben ze dit ook maar samen opgestart. Je zou denken wat ze dan in de herfst en winter doen qua werk… Nou, dan rusten ze eerst een paar weken uit en gaan ze samen op vakantie! Daarnaast werken ze vanuit huis om online kerstversiering te verkopen…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *