De tulp is opgekomen…

De tulp is opgekomen, helemaal uit zichzelf zoals elk jaar! Maar wat ziet hij nu?! Er is rust en er staat een strakblauwe lucht, het lijkt nét of alles is uitgestorven… Gelukkig, dáár komen de hazen, konijnen en andere dieren, gelukkig zijn deze ook weer terug! Geheel onverhinderd rennen ze, springen ze, en met de jongen erbij wordt het een gezellige boel daar op dat veld. Een lente om nooit meer te vergeten! Al die kleurrijke omgevingen, geen herrie van auto ‘s en andere voertuigen, alleen het geluid van dieren, alleen het geluid van wind… De bries die langs de blaadjes van de tulp gaan, soms erdoorheen! De lekkere, maar ook nog iets koude bries… Maar waar blijft de drukte? Waar blijven de mensen?

Geen auto ‘s, vrachtwagens en andere voertuigen om te werken of van a naar b te brengen, geen vervuilende lucht om de tulp, geen overlast. Heerlijk zoals het ooit is begonnen, maar wat houdt de mensen en hun bezigheden bij de tulp en al het andere uit de buurt? Andere tulpen, maar ook narcissen en paardenbloemen komen tevoorschijn. Ook zij ervaren de rust en heerlijkheid van de ongestoorde natuur. Ze genieten maar al gauw vragen ze zich wat af. Waar zijn de mensen? Alles kan zo lekker zijn gang gaan, alles lijkt weer te herstellen. De prachtblauwe lucht zonder strepen, het zegt wat tegen al dat buiten leeft. Dit keer zijn de mensen diegenen die weggejaagd worden, de veroorzakers van de vervuiling, de herrie, de overlast!

De aarde zoals hij van oorsprong is, wát een prachtplaneet! De kleuren, het leven, het gezonde leven, de druk die niet meer om ons heen is op te merken. De aarde zoals hij ons is gegeven, ook aan de mensen! De reuzen die ze zijn vergeleken met ons planten en dieren, de reuzen die er hun aarde van probeerden te maken, helemaal op de foute manier, nu ineens opgesloten binnen vier muren, vér bij ons vandaan! Zullen ze de ziekte overwinnen? Zullen ze de pracht van de aarde snel weer mogen beleven? Dát wat zij hebben afgebroken weer is hersteld, ookal gebeurt het met sommige dingen heel langzaam? Zullen ze diep inademen met een gedachte? Een plan? Een verandering?

De tulp, hij met zijn sterke mooie kleur laat zien dat hij een natuurtalent is, nét zoals alle andere bloemen, planten en dieren! Als ze hun pracht samen als muziek zouden kunnen laten klinken, wat een gigantisch en prachtig orkest zou je dan bij elkaar hebben? Overal op de wereld de schoonheid van leven! De kleur en fantastische uitstraling van lente en zomer! Met de kracht om de herfst en winter door te komen totdat een nieuw jaar aanbreekt met een nieuwe lente! Een nieuwe lente met nog meer gezond verstand, nóg meer schoonheid, een hereniging van schoonheid door de mensen met de planten! Een lente met resultaat van herstel en genezing. Een lente waarbij de herinnering bij de mensen staat, maar de planten en dieren ze helpt dit te verlichten door hun kleur en pracht!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *