De liefdesbrug

Mag ik je voorstellen aan David, hij is 39 jaar, heeft een topbaan en een prachtig huis. Je zou denken dat hij alles heeft wat zijn hartje begeert! Hij mist enkel één ding… De liefde in zijn leven. Na twee mislukte relaties is hij al een paar jaar alleen en ondanks dat hij fantastische vrienden om zich heen heeft die al wel zijn getrouwd of een relatie hebben begint hij de liefde in zijn leven steeds meer te missen! Hij is lid van een datingsite, maar helaas heeft hij daar niet veel aan. David wordt elke keer afgewezen, en waarom? Dat is altijd maar weer de vraag! Het is gewoon een ontzettend knappe vent die klaar is voor een relatie! Hij zit bij een muziek en sportvereniging, waar veel leuke vrouwen rondlopen, ook van zijn leeftijd, maar ook daar geen match, nét als op zijn werk!

“Waar moet ik het zoeken” is wel eens wat hij zich afvraagt, en dat zegt hij ook weleens tegen zijn ouders of vrienden en die kijken hem aan en zeggen dat ze het ook niet weten. “Het moet op je pad komen” is een bekende uitspraak. Je bent een hartstikke leuke vent! Ik zou niet weten waarom niemand je zou willen… Is wat er uit de stemmen van de mensen om David heen klinkt. Zaterdagavond gaat David met wat vrienden uit, en daar staat in de kroeg een super leuke en interessante dame! Hij loopt er naartoe en begint een praatje te maken. Zo pratende merkt David dat ze hem wel aardig vindt en leuk, maar het duurt niet langer of er komt een jongen naar hem toegelopen. Het is haar vriend die naar hem kijkt op een manier van ‘Wat mot je bij mijn vriendin?!’. Tóch stelt hij zich voor.

Balen! Zie je, zegt David tegen zijn jongens, dat heb ik weer! Sta ik drie kwartier te praten met een leuke dame en komt na een tijdje die vent van de WC af. Duurde wel erg lang trouwens, en er klinkt een luid gelach… Samen gaan ze een stukje naar achteren waar gedanst wordt en daar kijkt David zijn ogen uit. De vrienden van David lopen hem wat te stangen over een super leuke brunette die tegenover hun staat, helemaal alleen! David lijkt opeens wat onzeker te zijn om er naartoe te lopen, dus doen ze het toch samen? Eén van de vrienden spreekt haar aan en toen het gesprek was begonnen stelde David zich, hoe zenuwachtig hij ook was voor. Er komt een glimlach van haar af en ze noemt haar naan ‘Anette’.

De vrienden gaan op de dansvloer dansen op dat te gekke nummer en David en Anette staan samen aan de kant een praatje te maken. Er komt een super enthousiaste wending op gang en even later staan ze bij elkaar met een lekker glas rosé en proosten ze op geluk! Er wordt veel gelachen en even later samen gedanst, jawel omarmd. De vriendengroep kijkt super enthousiast naar het leuke dansstel, maar dan geeft Anette aan dat ze naar huis moet. Haar man kan elk moment thuis komen en daar staat David… Flink teleurgesteld loopt David weg van de dansvloer, maar uit fatsoen bedankt hij Anette toch voor de gezelligheid! Heel gewaagd om op deze passievolle manier te staan dansen met iemand anders terwijl je getrouwd bent! David is er een beetje klaar mee!

Vervolgens lopen ze rond de klok van twee in de nacht het danscafé uit en lopen ze naar huis. David bedankt zijn vrienden en vanaf zijn huis scheiden alle wegen. David pakt nog even zijn smartphone. Er is een bericht binnen gekomen. Sinds de middag had hij dan eindelijk met iemand een leuk chatcontact maar dat heeft hij moeten afbreken omdat hij met zijn vrienden een avondje ging stappen. Hij opent het bericht en wat hij daar ziet… Opnieuw geen match! Ik heb ondertussen mijn date gevonden is wat ‘hartje Debby’ schreef en daarmee is de kous klaar. Nu is het weer stil op dating en liefdesgebied! Alweer stil… Waar blijft mijn geluk!? Mag ik wel geluk hebben in de liefde? Waarom gaat dat altijd zo moeilijk!?

Even later ligt David in zijn bed, en gaat slapen. De volgende ochtend wordt hij wakker om bijtijds aanwezig te zijn in de kerk. Daar treft hij Patricia, zij is van zijn leeftijd en al jaren zijn ze heel goed bevriend met elkaar. Hij vertelt wat hem de avond ervoor is overkomen en ze legt een hand op hem neer… Jouw tijd komt nog wel! Daar ben ik zeker van! David kijkt naar Patricia en zegt ‘kun je je voorstellen dat ik dat niet meer zo geloof?’. Patricia geeft hem een knuffel en na de tijd gaan ze samen wat drinken halen. Tijdens de kerkdienst gaat het over liefde. Hoe spreekt de bijbel erover en hoe hoort het te zijn?! Dan wordt David kwaad en loopt boos de kerk uit. Patricia loopt achter hem aan en vraagt of het met hem gaat…

“Ik kan dit gewoon even niet aanhoren, wát ik ook doe, wát ik allemaal gedaan heb…, als er een God is waarom laat hij me hierin wegzinken?” Wát doe ik verkeerd? Samen lopen ze even door het parkje langs de kerk en spreken ze erover. Patricia is zelf ook laat de liefde van haar leven tegengekomen, en dat had haar ook veel verdriet opgeleverd. Nu heeft ze twee kleine kindjes en een superleuke man sinds een paar jaar. Even later lopen ze samen weer naar binnen en vervolgen ze de kerkdienst. Na de kerkdienst praat David nog wat na met mensen en enkelen die hem hebben zien weglopen proberen hem goede moed toe te spreken. Dat kan hij nu wel even gebruiken… God kent ons als geen ander! En hij weet wie goed voor ons is en bij ons past…

Na de dienst gaat David naar huis, daar waar hij alleen zit om zich heen te kijken. Even later pakt hij de laptop en kijkt op de datingsite, daar schrijft hij weer even wat berichten weg en gaat dan een wandeling maken. In zijn eentje loopt hij door het bos en daar treft hij een bekende aan, mét haar man. Het is Anette. Dát is even toeval! Anette herkent David meteen en al wandelend maken ze even een praatje. Ze complimenteert David nogmaals voor de gezellige avond en nacht samen, maar veel meer zegt ze er niet van. Beetje vreemd omdat haar man erbij is. David besluit om een pad af te slaan en begroet het stel. Hij loopt richting de brug die ook wel de liefdesbrug wordt genoemd…

Het is een mooie ouderwetse stenen brug, en van onderen heeft het de vorm van een hart. Het gerucht is dat iedere vrijgezel die over de brug loopt binnen korte tijd de liefde van zijn of haar leven leert kennen. David leest het bordje wat erbij staat. Ergens in 1659 is het gebouwd en er staan zelfs succesverhalen van de liefde die de brug heeft gebracht bij. Het is net een sprookje, die liefdesbrug! David loopt er overheen en bekijkt het nogeens van de andere kant. Hij klimt een stukje naar beneden en maakt een foto. Prachtig mooi uitzicht over een rivier die onder de brug doorloopt. Dan ziet hij in de verte iemand staan. Hij loopt er naartoe en dan ziet hij dat het een vrouw is met haar hondje… Ze staat te appen op haar telefoon, maar hoi terug zeggen is er niet bij!

Ze loopt al append terug naar de trap naar boven. De trap die David niet heeft gezien. Onderweg er naartoe glijdt ze uit over een natte steen en valt haar telefoon op de grond zo het water in. David haast zich naar haar toe en helpt. “Gaat het?!” vraagt David en krijgt dit keer wel antwoord terug… “Ja, dankje!” maar in paniek kijkt ze om zich heen, waar is haar hondje Tommy en de telefoon die daar ginds wegdrijft in het water. Gelukkig is Tommy bij David en hij haast zich naar Melanie. David helpt Melanie overeind, en al staande leunt ze op David. Ze gaan samen even ergens zitten en David stelt haar gerust. Melanie is paniekerig over haar telefoon, maar David zegt dat dát bijzaak is en dat hij blij is dat zij met haar hondje het goed maken!

De telefoon is helaas afgeschreven en moet worden geblokkeerd. Daar helpt David Melanie mee als ze samen bij David ‘s auto zijn gekomen. Gelukkig kun je dat tegenwoordig zo doen via internet, dus is dat binnen vijf minuten gebeurd. David verzorgt Melanie en zij lijkt te ontdooien. Hoe stug en stil ze was in het begin hoe open en lief lijkt ze nu te worden. Samen praten ze even wat verder, maar dan besluit ze om naar huis te gaan. Haar vriend zal wel op haar wachten zei ze, dus stapt ze uit en strompelt ze naar haar auto die op dezelfde parkeerplaats staat. Ze bedankt David en rijdt naar huis. Wél is er een papiertje met een telefoonnummer achtergebleven op de bijrijdersstoel. Dat van Melanie!

David start zijn auto en rijdt naar huis. Daar begint hij te koken en even later geniet hij van zijn lekkere zelfgemaakte lasagne. In gedachten heeft hij nog steeds de liefdesbrug, want dat vindt hij wel een leuk verhaal, en stel dat dat nu écht eens zo zal zijn? Dat ie écht voor liefde gaat zorgen in David ‘s leven?… De avond gaat verder en uiteindelijk gaat hij slapen. Er gaan een paar dagen overheen en dan ‘s Avonds tijdens een avondje mountainbiken met wat collega ‘s komt hij tijdelijk over een rustig stukje van de route waaronder ook het bekende bos waar David gewandeld heeft, jawel het bos met de liefdesbrug waar ze ook overheen komen. “Weten jullie het verhaal achter deze brug?” vraagt David aan zijn collega ‘s op de fiets en samen stappen ze af en lopen ze een stukje terug.

Ze bekijken de brug eens van dichtbij en iedereen vindt hem maar bijzonder, vooral het verhaal dat erbij hoort. Een paar minuten later fietsen ze weer door en hervatten ze de ruige mountainbiketocht. Op dat moment ziet David wat verdachts terwijl hij even achterom kijkt. De zon is net onder, maar in de verte lijkt het alsof er iets schittert. Tóch fietsen ze door en uiteindelijk ploft David bij thuiskomst neer op de bank. Even later bedenkt hij zich om terug te gaan naar de liefdesbrug. Hij rijdt met de auto er naartoe want het is een goede tien kilometer om er te komen. Hij zet de auto bij de parkeerplaats en wandelt dan de kant van de brug op die schittert. Na eroverheen te zijn gelopen besluit hij om naar beneden te gaan en het eens van beneden te bekijken.

Een schitterend uitzicht op een schitterende brug… Het is al laat in de avond en er is niemand te bekennen. Helemaal alleen staat hij bij de brug die om een onbekende reden nog steeds schittert. Het lijkt dat het minder wordt en uiteindelijk stopt het. Nu is het helemaal donker op het branden van de mooie lantaarnpalen na. Er is geen vleugje wind en best nog wel koud. David wandelt om de brug om alles eens te bestuderen, maar hij vindt geen enkele aanwijzing naar de schittering. Alles is weer normaal en hij besluit om gewoon even in alle stilte te zitten op het bankje dat erbij staat. Het duurt een half uur, een uur en David zou bijna in slaap vallen. Het is lang geleden dat hij in zo ‘n stilte heeft gezeten. Met de maan hoog in een klaarheldere lucht geniet hij.

Zélfs het water is rustig, terwijl er anders altijd een stroming inzit. Echt een ongekende stilte heerst er! Dan lijkt het alsof er iemand komt aangelopen. Hij ziet niet wie behalve een soort gedaante. De persoon loopt over de brug, slaat af richting de trap naar beneden en blijft daar even staan. Niet wetende of het David ‘s kant op kijkt of naar de andere kant. Het staat een paar minuten stokstijf en dan loopt het verder… De trap af. Het gedaante wordt langzaamaan zichtbaar en het blijkt een vrouw te zijn. Een hele mooie vrouw! Een mooie vrouw zoals ‘Anette’! Ze komt dichterbij en herkent in eerste instantie David niet vanwege zijn sjaal. Dan doet David hem af en vraagt heel beleefd ‘ben jij het Anette?!’

Het is Anette, en ze komt bij David zitten. Het duurt niet lang of ze barst in tranen uit. David slaat een arm om haar heen en vraagt wat er is. Ze is bedrogen door haar man, en achteraf al meerdere malen! Ze heeft hem in hun eigen huis betrapt, opnieuw met haar beste vriendin, maar nu is écht de maat vol! Ze heeft haar spullen gepakt en is toen naar het bos gegaan om daar weer enige stabiliteit te vinden. David troost Anette en ze zitten er nog even een uurtje of twee… Terwijl Anette uit heeft gehuild bij David slaat ze nog even haar armen om hem heen. “Dit voelt goed en vertrouwd!” is wat ze tegen hem zegt. Even later staan ze op en lopen ze de trap op naar boven. Daar staan ze nog even omarmd te knuffelen en de laatste tranen worden uitgewist van haar ogen.

Bij de parkeerplaats staat Anette ‘s auto met al haar spullen erin! ‘Heb je wel iemand waar je naartoe kunt?!’ vraagt David en ze antwoordt met ‘nee’… David vraagt of ze zin heeft om met hem mee te komen zodat ze bij hem kan blijven slapen, dan is ze in elk geval veilig en wordt er voor haar gezorgd. Dat wil ze wel en samen rijden ze naar David ‘s huis. Ze parkeren de auto en samen lopen ze het huis binnen. Anette kijkt wat rond en gaat in de kamer op de bank zitten. David zet een kop koffie en wat thee voor Anette en komt bij haar zitten. Hij geeft een zacht dekentje aan haar terwijl de verwarming opwarmt. Daar zitten ze dan, naast elkaar en tóch wel wat ongemakkelijk want ze kennen elkaar bijna niet!

Anette vertelt dat ze David wel erg leuk vindt, maar het misschien niet goed was dat ze hem tijdens het dansen zo intiem vasthield. Ze voelde zoveel warmte van hem afkomen naar haar toe. Het voelde zó compleet! Ze was zo gelukkig dat korte moment van die avond en deel van de nacht. Nét of de stukjes bij elkaar passen. Anette biedt haar excuses aan vanwege het zo intieme gedrag qua het vasthouden maar David geeft aan dat dat niet nodig is. Ik snap het wel, als je van je eigen man een stuk liefde hebt gemist en hij je meerdere keren heeft bedrogen. Hij staat op en steekt zijn armen uit naar Anette. Ze staat op met een lieve glimlach en David pakt haar vast om haar eens flink te knuffelen.

Een moment later gaan ze samen naar boven om wat spullen van Anette klaar te leggen voor de nacht. David biedt aan dat ze zich kan douchen en daar maakt ze graag gebruik van! Terwijl Anette zich doucht gaat David naar beneden om nog wat laatste dingetjes boven neer te zetten. Terwijl Anette zich lekker doucht steekt David beneden wat kaarsen aan om de sfeer wat gezelliger te maken. Dan komt Anette beneden, en hoe! Wauw… Wat zie jij er prachtig uit schiet er bij David uit en hij loopt naar haar toe. Hij begeleidt haar naar de huiskamer waar het heerlijk lekker warm is en waar de kaarsjes overal branden… Speciaal voor haar. Terwijl er een ‘romantisch’ achtergrondmuziekje opstaat vraagt David haar nog een keer ten dans… en dit keer pakt het goed uit!

Het duurt niet lang of ze staan weer omarmd met elkaar te dansen en ze kijken elkaar heel aandachtig en verliefd aan. Dan volgt de eerste zoen… Smoorverliefd genieten ze tijdens de dans van elkaar en de avond gaat langzaam over in de nacht. David en Anette gaan naar bed en ze mag heerlijk naast David liggen, want dat doen gloednieuwe liefdesstelletjes! De kaarsjes zijn ondertussen allemaal uitgegaan en uitgeblazen en de romantiek gaat nog even verder… Jawel onder de dekens, en even later er bovenop knalt de liefde er vanaf! Een paar uur later vallen de tortelduifjes in slaap en de volgende dag worden ze wakker met allebei de zon in hun gezicht…

David heeft een leuke mededeling. Hij is opgestaan om voor zijn nieuwe liefde een mooi ontbijt te maken en terwijl hij daarmee boven komt vertelt hij haar dat hij ‘vandaag veertig is geworden’! Anette staat op en vliegt naar hem toe om hem te feliciteren. ‘Waarom wist ik dat vannacht niet?!’ en ze knuffelt David helemaal fijn! David zegt ‘we waren toen heel druk met andere dingen’ en beide schieten ze enorm in de lach. Dit wordt een onvergetelijke verjaardag voor David en een onvergetelijke eerste date, een hele romantische en liefdevolle eerste date voor Anette… Samen genieten ze van elkaar en het ontbijt en dan komt Anette met een onverwachte mededeling… Ze is ‘vandaag ook jarig’ en wordt ook veertig…

Samen staan ze onder de douche en kleden zich snel aan. De familie komt ‘s middags naar David ‘s verjaardag om het daar samen te vieren. David vraagt aan Anette: ‘waarom nodig je jouw familie niet hier uit?’ Dan kunnen we tenminste elkaar ‘s verjaardag met onze dierbaren vieren… Anette geeft aan dit wat vroeg te vinden maar omdat het om hun verjaardag gaat besluit ze het toch te doen… gewoon lekker voor één keer tegen alle gewoontes in! Van beide kanten komen de ouders, broers en zussen met wat vrienden van David. De gezelligheid slaat aan, en iedereen is enorm positief over beiden! Super enthousiast en ook licht geëmotioneerd komen de ouders van zowel Anette als David bij hun en geeft aan dat ze enorm blij voor ze zijn…

Het is een onvergetelijke verjaardag met ‘one big family’ en als afsluiting steken ze laat in de avond vuurwerk af op het grasveld achter het huis van David. Zelf hadden David en Anette niet in de gaten dat iemand vuurwerk bij zich had, dus je moet het van je familie hebben… Nu zijn ze samen veertig, sámen één en sámen dolgelukkig op elkaar. Het duurt niet lang of Anette trekt bij David in en een jaar later geven ze elkaar het ja-woord en dit kan voor hun maar op één plek… Bij de liefdesbrug! Een bijzondere dag met prachtig weer en als aanvulling van de mooie dag met nóg een nieuwtje… Anette is in verwachting van hun eerste kindje, en ze weten ook al dat het een meisje wordt. Zo wordt het eerste huwelijk gesloten bij de liefdesbrug, hoeveel zullen er nog volgen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *