Cupido kerst!

Kerstavond, 24 december, ergens in een klein gezellig kerkje aan de rand van het bos. De kerstnachtdienst staat op beginnen en al aanlopend langs vuurkorven, kaarslichtjes, en een zingend koor bij de ingang ben ik uiteindelijk binnen in de warme kerk en neem ik plaats op de harde houten bank. De organist begint in te spelen met ere zei God en uiteindelijk worden de lichten gedimd. De kaarsjes beginnen heerlijk op te vallen en daar is het moment! De dominee begint met zijn opening en de dienst begint. Een prachtig koor, goede organist, maar ook fantastische verhalen overheersen mijn emotie…

Stille nacht, Heilige nacht klinkt in het donker en daar zat jij opeens naast me! Je vonkelende ogen in het donker tussen de kaarsjes maakte me op slag verliefd… Je glimlach, je stem, je geur… Alles van jou maakte m ‘n hart sneller kloppen! De herdertjes lagen bij nachten, en Cupido leek achter me te zitten! Zo verliefd, zo warm en de gesprekken die we kregen… wauw! Dankje, Cupido! Met de geur van de dennennaalden gingen we allebei richting de glühwein buiten! Ik wist dat je naam Natasja is en jij wist dat ik je erg leuk vond!

Maar wat vind je van mij? Dat is nu nog even de vraag en voor jou een antwoord! Samen proosten we op een mooie kerst, gezondheid en geluk en onze kerstavond was nog lang niet ten einde! We hadden een klik, en Cupido? Die was nog lang bij ons! Eenmaal een stukje wandelend om de kerk kwam jouw verlossende antwoord naar mij… Ik vind jou ook leuk! De eerste knuffel was een feit en wat was deze heerlijk! En warm bij min tien graden! Een onvergetelijk moment voor altijd…

Jij, met je glinsterende ogen, je mooie koppie, je mooie alles! Zó lief en het lijkt alsof we bij elkaar passen! Twee harten die kloppen als een roffel en smoorverliefd liepen we… waar naartoe eigenlijk? Is het wel netjes om meteen iemand thuis uit te nodigen? We lopen door het dorp en opeens, geheel onverwacht begint het te sneeuwen, en te sneeuwen en te sneeuwen! We gingen zitten bij de muziekkoepel in het centrum van het dorp, daar waar een stel mensen zit te zingen, jawel… midden in de nacht… ging de hemelpoort open.

Terwijl alles ondersneeuwt zitten wij met een probleem… Ja want jij, mijn prachtige Natasja, het sneeuwt zo hard dat je niet meer naar huis durft. Het was te verwachten, waarom zijn we dan ook het dorp nog ingelopen na de tijd? Het prachtig versierde dorp met al die lichtjes en andere pracht en praal… Waarom hebben we gekletst tot we een ons wogen en uiteindelijk geluisterd naar de prachtige zang van het koortje in de muziekkoepel. Dát… dat noemen ze verliefdheid! Toch maar bij mij thuis? Tóch maar zorgen voor jou zodat je niet in de kou blijft zitten? Ik doe het graag!

Samen lopen we weer, en glijden we en daar op dat ondoordachte moment glijden we allebei uit en jawel in elkaars armen! Glimlach, kus en knuffel en vervolgens… sneeuwen we helemaal onder! Wij koud? Nee joh! We hebben elkaar om warm te houden van liefde! Na een tijdje gaan we toch maar even weer overeind en lopen we verder… Hand in hand zingen we, hand in hand lachen we, hand in hand houden we… van elkaar! En Cupido? Die glimlacht met een voldaan gevoel! Missie volbracht!

2 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *