Bult op z ‘n kop – deel 3

Na de schrik van het verdwijnen van Joelle zit Joel daar nu in z’n uppie op 334! Hij staat nog steeds stomverbaasd te kijken naar foto ‘s van haar en het idee dat hij haar nooit meer zou zien… Dát is niet te bevatten! Het is leeg naast hem… De tijd van kerst breekt aan en het leven van Joel gaat gewoon verder. Op een dag komt er een nieuwe buurvrouw in het appartement van Joelle, ze stelt zich aan hem voor en Joel vraagt haar of ze zin heeft wat bij hem te drinken. Maar wat een type… er zit geen rem op de vrouw! Ze praat, en praat, en praat… Joel krijgt de kans niet om ook maar iets over zichzelf te vertellen.

Bekaf van de ‘drukke avond’ met de buurvrouw gaat Joel slapen. De volgende dag is het voor hem een belangrijke dag, want hij heeft een belangrijk gesprek binnen een computerbedrijf. Hij is gaan solliciteren en uiteindelijk is hij nu diegene die strijdt tegen een andere sollicitant! De dag is aangebroken en Joel vertrekt naar het IT bedrijf. Hij kan een baan krijgen als webdesigner, iets waar hij zijn creativiteit kan uiten naar zijn hopelijk toekomstige klanten. Superlekker dat het gesprek loopt, super enthousiast waren de mensen daar over hem…

Een dag later ontvangt hij een brief per post. Hij komt van het IT bedrijf… “Helaas moeten we u mededelen dat u onze nieuwe collega niet bent geworden” met als afzender van de brief ‘Bram…’ Inderdaad, dezelfde Bram als die van Joelle! Hoe enthousiast hij was, hoe teleurgesteld is hij nu! Hij laat er een dag overheen gaan en bedenkt dán bij zichzelf ‘Waarom ga ik niet iets voor mezelf beginnen?’ Ik heb werk, dus dat risico kan ik wel nemen! Hij gaat achter zijn computer zitten en begint een plan van aanpak te schrijven. Na een hele avond en nacht te hebben zitten typen heeft hij zijn plan dan eindelijk op papier…

Plan van aanpak, logo, oh… één ding ontbreekt er nog, een goede snelle computer om zijn werkzaamheden uit te voeren. Het wordt tijd voor iets nieuws en Joel gaat naar de IT zaak… Dezelfde als waar hij heeft gesolliciteerd. En alsof het niet gekker kan, Bram schiet hem te hulp bij het samenstellen van zijn gloednieuwe snelle ‘super-pc’! Hoe ongelukkig Bram zich voelt, hoe sterk staat Joel in zijn schoenen. Hij vraagt aan Bram hoe het gaat en Bram antwoordt ‘wel goed, we zijn net klaar met het inrichten van ons huis en nu de volgende stap… We willen graag kinderen’!

Eenmaal thuis wacht Joel geduldig tot de nieuwe pc klaar is en uiteindelijk, een week voor kerst, krijgt hij telefoon dat de pc klaar is. Yes!!! Hij is klaar om te beginnen met zijn eigen bedrijf! Daarnaast heeft Joel nog wat andere benodigdheden aangeschaft wat hij nodig denkt te hebben en uiteindelijk is de grote dag! De dag van inschrijving en daarna meteen aan de slag! In de buurt heeft hij een pandje weten te bemachtigen waar hij zijn kantoor van maakt. Hij wil de officiële opening op kerstdag doen… Dus werk aan de winkel!

Het is kerstdag en alles is klaar. Er komen veel mensen kijken en gelukkig voor hem komen er ook voldoende opdrachten binnen. Nog even en hij kan volledig voor zichzelf gaan werken denkt hij nu alleen bij zichzelf! Wauw! Terwijl de opdrachten binnenstromen en de klanten maar blijven komen bedenkt Joel wat hij, als hij volledig aan de slag gaat, dus ontslag neemt bij zijn huidige werkgever erbij gaat doen binnen zijn bedrijf. Aan het einde van de middag, vlak voor sluitingstijd komen er onverwacht twee mensen binnen… Het zijn Bram en Joelle!

Ze groeten Joel en maken even een praatje met elkaar. Joelle bedenkt zich geen moment en knuffelt Joel. Dat zag Joel niet aankomen, maar wat maakt hem het uit… Joel leidt het stel rond door zijn winkel en werkplaats en beiden zijn zéér enthousiast over ‘het recept’ van Joel. Bram klopt Joel op zijn schouder en zegt ‘ik wist niet dat je een IT knobbel had?’ Hij antwoordt ‘ik heb de opleiding gevolgd, maar toen door omstandigheden niet kunnen afmaken’. Door jou Bram, door jou is er bij mij een lampje gaan branden om niet weg te gooien waar ik al die jaren voor heb geleerd…

Met een enorm enthousiast gevoel sluit Joel de deur van zijn winkel en loopt naar huis. Hij had kerstavond afgesproken naar zijn ouders te gaan. Zoals elke kerstavond naar de kerk en lekker bij elkaar zijn. Terwijl Joel thuis is bedenkt hij héél even hoe het had kunnen zijn als hij samen met Joelle zou zijn geweest deze kerstavond. Maar al gauw probeert hij die gedachte weg te stoppen, dát zal nooit gaan gebeuren! Ze hebben allebei een kinderwens en zijn getrouwd! Misschien moet hij toch eens zijn horizon verbreden om een nieuwe leuke vrouw te ontmoeten, wáár dan ook!

Hij maakt zich klaar om naar zijn ouders te gaan, en opeens klinkt de bel en een hoop geklop! Joel schrikt zich te pletter en haast zich naar de deur en doet open. Het is Joelle… Wat… Wat doe jij hier?! vraagt Joel. “Mag ik alsjeblieft binnenkomen?” vraagt Joelle en ze wordt binnen gelaten. Meid, wat is er, waarom ben je zo in paniek?! Moet je vanavond niet bij Bram zijn? ‘Ik moet met je praten’ zegt Joelle. Tuurlijk, zeg het eens meid! Joel zet twee koppen thee en gaat naast haar zitten. Ik kan het niet meer langer, zegt Joelle, ik ben verliefd op jou en niet op Bram! Joel kijkt stomverbaasd en weet even niet wat hij moet zeggen…

Maar je bent getrouwd en jullie hebben een kinderwens… Dat zeiden jullie vanmiddag nog in de winkel, en nu ineens… Is alles voorbij! Bram was zo ontzettend claimend en hij moest en zou mij op alle manieren krijgen en houden. Hij wilde dat allemaal, hij wilde samenwonen, hij wilde dat ik opeens bij hem in kwam wonen want alles moest zo gebeuren zoals hij wilde! Joel pakt Joelle vast en troost haar. Maar al je spullen dan? vraagt Joel. ‘Die zijn allemaal al weg, want ik had niets van mezelf daar in huis’. Alles wat ik hier had is naar de kringloop gegaan of verkocht, zegt Joelle.

We wilden helemaal opnieuw beginnen, nieuw huis, nieuwe spullen, nouja… hij wilde dat, ik was niet tegen Bram opgewassen! Zegt Joelle. Terwijl Joel en Joelle samen naast elkaar op de bank zitten vraagt Joel nog één ding aan Joelle… Weet Bram hiervan?! “Het antwoord is ‘jazeker’ en ze glimlacht. “Ik heb alles verteld en ben toen gegaan, voorgoed!’ Hij probeerde me nog tegen te houden maar dat lukte niet. Ik heb mijn keuze gemaakt, zegt Joelle, maar ik weet niet Joel hoe jij erachter staat. Joel antwoord: Als ik Bram niet achter me aan krijg dan wil ik graag!!! Vervolgens volgt er een knuffel, en nog een knuffel, en nog een…

Joel vertelt na de knuffelpartij dat hij bij zijn ouders had afgesproken om kerstavond te vieren en vraagt of Joelle meewil. Dat wil ze graag en ze maakt zich klaar om samen naar pa en ma lief te gaan. Wat zullen zij verbaast opkijken! Joel en Joelle staan bij Joel ‘s ouders aan de deur en moederlief doet open. Inderdaad, stomverbaasd staat ze tegenover het nieuwe stelletje en laat ze binnen. Joelle stelt zich voor aan de ouders en broer en terwijl Joel helpt met het opzetten van het eten zegt moederlief heel zacht… ik wist het wel! Jullie passen zo goed bij elkaar…

De avond verloopt met veel gezelligheid en onverwacht voor Joel weer met iemand aan zijn hand. Dolgelukkig dat ze zijn loopt de avond tot een einde en volgen er twee kerstdagen… Eerste en tweede kerstdag, Joel en Joelle samen, ze hébben wat in te halen en ze hebben wat romantiek in te halen. Terwijl ze wakker worden ontdekken Joel en Joelle dat alles wit is buiten. Het heeft gesneeuwd, tijd om erop uit te gaan! Het spiksplinternieuwe stelletje heeft samen hun eerste kerst, en wát een kerst! Echter is er een probleempje… Joelle heeft geen huis meer, zal ze bij haar ouders moeten slapen of… is het Joel die op tijd met het voorstel komt om bij hem in te trekken?

Het laatste gebeurt. Joel biedt aan dat Joelle bij hem intrekt en zo gezegd zo gedaan. Eigenlijk is Joelle al bij Joel ingetrokken sinds kerstavond, en daar komt nog een hele lange periode bij, een héle lange periode! Het stel woont nu officieel samen, ze zijn samen wezen winkelen en het enorme geluk is een feit! Van Bram is nooit meer wat vernomen, hij is vertrokken naar een ander land waar hij iemand anders heeft leren kennen. Terwijl Joelle op een avond bezig is met het ontwerpen van een logo voor één van Joel ‘s klanten komt Joel met een voorstel of ze mede-eigenaar wil worden… Ze springt een gat in de lucht en antwoord met een knuffelend JA!

Het bedrijf is nu van beiden, en met een kleine aanpassing aan het logo blijven de klanten maar binnenstromen. Alsof er zich een wonder bezighoudt, het gaat allemaal zo lekker en nu, mijn eigen grote liefde mede eigenaresse van de winkel… Wie had dát nog durven dromen! En een jaar later is opeens het bureaublad van Joel veranderd in een echo… Een echo van een drie maanden zwangere Joelle. Toen kon het geluk helemaal niet meer op! Een wens komt uit, samen leven, samen een gezin en of ze samen héél oud worden… Laten we dat hopen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *