Dag sinterklaasje…

Hij is weer gegaan, in de trein richting de pakjesboot! Alle kinderen zijn volgestopt met snoepgoed en genieten intens van hun nieuwe cadeaus! Het is 6 December en af en toe ligt er nog een verdwaalde pepernoot her en der in de steden en dorpen… Het heerlijk avondje was weer een succes net zoals de weken ervoor! Ook is de rust weer terug in het land, want er is geen oorlog meer tussen ‘wel of géén zwarte piet’ of ‘wel of géén sinterklaas’. We leggen het met z ‘n allen weer even in de onderste la…

“Het heerlijk avondje was weer een succes net zoals de weken ervoor!”

Maar beste lezer, waar hebben we het eigenlijk over?! Het is een kinderfeest, eentje die al jaren en jaren wordt gevierd en er nooit ook maar iemand over liep te zeuren, totdat… ergens in het jaar 2013 of daar in de buurt één of andere gekke doos werd opengedaan! Een doos die blijkbaar niet meer is dicht te krijgen, eentje die discriminatie op een naar mijn mening wel héél overdreven manier naar voren haalt. Waar zijn we als Nederlanders tegenwoordig mee bezig dat Sinterklaas en pieten wordt bedreigd door mensen die naar mijn mening hun ras ten schande maken?!

“Een doos die blijkbaar niet meer is dicht te krijgen…”

Twijfel of sommigen de échte geschiedenis wel weten, of men wel eerlijk is en niet gewoon als hangjongere erachteraan loopt? Zoeken we niet overal wat achter en waarom zijn sommigen zo op zoek naar aandacht? De boodschap is bekend, zij zijn tegen zwarte Piet! Maar kijk eens verder… kijk eens naar de drive van zwarte Piet! Een donker personage die kinderen snoep geeft en cadeautjes! Kijk eens hoe onschuldig… Helaas is en blijft het voorlopig een kwetsbaar punt, maar wat is het fijn dat zwarte Piet in veel steden en dorpen ook nog gewoon zwart is!

“kijk eens naar de drive van zwarte Piet! Een donker personage die kinderen snoep geeft en cadeautjes!”

Sint en pieten zijn uitgezwaaid en de kerstman komt vanuit het koude Noordpool weer onze kant op. In zijn slee met rendieren, nét zo ‘n kindervriend als Sinterklaas en pieten en wat vinden veel volwassenen het toch ook nog leuk om ‘hohoho’ te horen en in het zonnetje te worden gezet… Hohoho Merry Christmas! Komop, laten we deze goede zielen met respect behandelen en samen er een mooie feestmaand van maken! We zijn multicultureel, en we hebben altijd bewezen dat we het konden, maar ja, de politieke idioterie uit het verleden is helaas zo ‘n grote zweer nog! Geniet van de feestmaand… Geniet van het goedbedoelde!

“de politieke idioterie uit het verleden is helaas zo ‘n grote zweer nog!”

Reageren op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *