Bram, ben je van de trap gevallen?

Bram, vrijgezel en doordeweeks altijd druk met zijn werk woont in een appartementje middenin de stad. Het stormt buiten en de bladeren vallen van de boom. De avond breekt aan en Bram schrikt! Hij is vergeten om eten uit de diepvries te halen en de snackbar zit al vroeg dicht. Brood heeft hij geen zin in en de kliekjes zijn op! Tegenwoordig zijn er voldoende websites waar je eten kunt bestellen en laten bezorgen, dit gaat Bram dan maar doen… Een pizza salami met ananas en groente, misschien rare combinatie, maar het lijkt oh zo lekker op de afbeelding. Over een uur wordt de bestelling geleverd en Bram ploft neer op de bank.

De laptop gaat aan en Bram kijkt of er nog iets bijzonders is, helaas… géén nieuwe berichten en géén nieuws op Social Media. Een diepe zucht volgt en de laptop wordt aan de kant gezet. De grote fles cola gaat open en Bram begint eraan te lurken. Heerlijk die lading nieuwe suiker, sigaretje erbij en klaar! Voor de deur onder het afdak rookt Bram zijn sigaretje uit en gooit het weg. Eenmaal weer boven pakt hij een bord en een heerlijk glas drinken. Het is acht uur en de bel gaat. Dát zal vast de bezorger zijn met zijn pizza. Bram haast zich naar beneden en doet de deur open. Bram verstijft, en valt stil… Een prachtig mooie vrouw met een lief gezicht…

Bram is vergeten om geld mee te namen en haast zich terug naar boven om geld te pakken. De pizzabezorgster wacht en terwijl Bram van de trap afrent struikelt hij opeens… Bovenop de pizzabezorgster! Een heel hard ‘aauuw!’ volgt en Bram staat op… “Sorry, écht sorry” zegt Bram, hij ziet dat de pizza is geplet, maar dat is nu even niet belangrijk! ‘Ben je ongedeerd?’ vraagt Bram en de prachtige bezorgster zegt met een glimlach ‘geeft niets’… De schrik gaat al snel over in spontaniteit. Bram biedt aan om binnen te komen en vervolgens veegt hij zachtjes over de schram van pizzabezorgster Sylvia. Hij schaamt zich een ongeluk, maar Sylvia moet er wel om lachen…

Ze stellen zich aan elkaar voor, want dat praat wat makkelijker. Sylvia controleert of haar telefoon en andere spullen die in haar jas zaten nog heel zijn, en gelukkig is dit het geval. ‘Dat wordt geen pizza’, zegt Sylvia. Bram lacht en pakt ondertussen een glas drinken voor zijn pizzabezorgster. Hij gaat bij haar zitten en vraagt of Sylvia nog meer klanten heeft. Bram is de laatste klant, daarna zou ze direct doorgaan naar huis. ‘Wat ga je nu met het eten doen?’ vraagt Sylvia en Bram kijkt even wat in het rond. ‘Ik denk dat het uit eten wordt of snacken’, zegt hij. Sylvia zegt ook nog geen eten te hebben en voordat Bram het zélf wist vroeg hij aan Sylvia of ze zin heeft om bij hem friet te blijven eten.

‘Misschien een heel rare vraag omdat we elkaar niet kennen’, zegt Bram, maar Sylvia antwoord ‘ach… als we samen eten kunnen we elkaar wél beter leren kennen!’. ‘Dat is waar’ grinnikt Bram en samen lopen ze naar de snackbar een stukje verderop in de winkelstraat. Ze hebben allebei flink trek en ze bestellen een flink portie friet met frikandellen en kroketten. Bram rekent af terwijl Sylvia hem haar aandeel wil betalen, maar de gentlemen Bram zegt dat dát niet hoeft. ‘Ik heb je zo laten schrikken vanavond, en wil het hiermee goedmaken!’ Sylvia glimlacht en klopt Bram op de schouders. ‘Dankje!’ Terwijl de friet warm is lopen ze samen naar Bram ‘s huis en Bram zet nog gauw even een bord bij op de eettafel.

Sylvia komt tegenover hem zitten en samen beginnen ze aan hun ongezonde snacks. Ze praten veel met elkaar, en praten gaat over in geinen, lachen gieren en brullen. Bram vertelt waar hij vandaan komt en wat voor werk hij doet. Hij is kunstenaar en in zijn vrije tijd maakt hij graag muziek op zijn gitaar. Toen alle eten op was en de afwas was gedaan speelde Bram een nummer speciaal voor Sylvia op zijn gitaar. Na de tijd wilde Bram alles van Sylvia weten, en andersom ook! Het lijkt alsof er een klik is, een échte klik! Vervolgens wisselen ze elkaar ‘s telefoonnummer en social media en besluiten de avond, én nacht nog lang gezellig te maken…… Over gezellig gesproken: Bram steekt wat kaarsen aan en dooft het licht nog wat meer…

Sylvia, roept Bram terwijl hij even gauw een andere trui aantrekt, ‘heb je eigenlijk een vriend?’. Zij antwoordt met ja! ‘Ik ben net een jaar getrouwd’ en we zijn zo ontzettend gelukkig! Bram schrikt en raakt licht teleurgesteld. Hij loopt naar haar toe en vraagt verder. ‘Hoe hebben jullie elkaar leren kennen?’ Sylvia zegt dat ze elkaar hebben leren kennen op een warm eiland en tijdens de vakantie hebben ze elkaar nooit meer losgelaten. Oké, zegt Bram. Hij weet even niet wat hij moet zeggen, want stiekem vindt hij Sylvia wel erg leuk! Het wordt even stil en opeens begint Sylvia keihard te lachen. ‘Ik heb helemaal geen vriend en ben al helemaal niet getrouwd!’… Bram zucht eens flink, maar dan van opluchting!

En jij, vraagt Sylvia. Bram antwoordt dat hij al een tijdje vrijgezel is en wel weer zin heeft in een leuke date. Sylvia vraagt of hij die date met haar mag hebben en Bram antwoordt ‘maar natuurlijk! Waren we daar al niet mee bezig dan?!’ Samen vallen ze van lachen op de bank en besluiten samen op de achtergrond een romantische film op te zetten. Het is middernacht, en het is gestopt met regenen. Bram vraagt aan Sylvia of ze zin heeft met hem mee te gaan naar buiten om een wandeling te maken in het park. Hij vertelt dat hij dat weleens vaker doet om even een heerlijk frisse neus te halen.

Sylvia vindt alles goed, zodra Bram maar bij haar is. Samen lopen ze voorzichtig naar beneden en op de grond voor de trap ligt nog een stukje pizza. Ze lopen erover heen en gaan vervolgens naar het park. Eenmaal aangekomen genieten ze beiden van de rust. Even zitten ze naast elkaar op het gras, maar eigenlijk is het helemaal niet lekker om met die kou op de grond te zitten… Het maakt Bram en Sylvia dit keer niets uit want door de verliefdheid kunnen ze alles aan lijkt het wel! Ze praten nog uren en uren. En terwijl Sylvia op haar horloge kijkt schrikt ze van de tijd… Vier uur in de ochtend! Het scheelt, zegt ze… Morgen ben ik vrij! Bram is ook vrij de volgende dag en ze besluiten om maar weer eens terug te gaan naar Bram ‘s appartement.

Sylvia woont aan de andere kant van de stad en ze laat wat foto ‘s van haar twee katten en hond zien. Ze zitten met hun hoofden dicht bij elkaar en nadat Bram op Sylvia ‘s telefoon is uitgekeken draaien beide gezichten naar elkaar toe… Sylvia gooit haar telefoon op tafel en een paar ogenblikken later zitten ze samen omarmd elkaar te zoenen. Bram zegt even later ‘smaakt naar pizza-salami’ en Sylvia pakt een kussen en gooit dat op Bram! Hij valt op de grond en trekt Sylvia per ongeluk mee. Daar liggen ze dan, bovenop elkaar! ‘Ik vind je leuk, glimlacht ze naar Bram en hij antwoordt ‘ik jou ook!’. Hij kijkt Sylvia diep in haar ogen terwijl ze op hem ligt en even geniet Bram van haar mooie verschijning. Een prachtige halfbloed met een mooie mond, iets te kleine neus maar wat een prachtig mooi krullend haar……

Even later na een heerlijk knuffelmoment beurt Bram Sylvia op en vraagt haar wat ze wil. Naar huis of blijven slapen bij hem? Ze besluit om naar huis te gaan omdat ze niets qua pyama of andere verzorgingsspullen bij zich heeft. Met een flinke en zéér lange knuffel neemt Sylvia afscheid van Bram in de vroege ochtend en ze beloven elkaar gauw weer te zien! Een halfuurtje later ontvangt Bram van Sylvia een appje, en ze stuurt een erg leuke selfie mee. Bram antwoordt terug met een eigen selfie en ze wensen elkaar een hele fijne en vooral zachte en warme nacht. Bram en Sylvia, zó ontzettend gelukkig na zo ‘n speciale avond. Een avond waarbij bij beiden zoveel in positieve zin is veranderd. En de trap? Die blijft een speciaal aandenken. Een aandenken aan hoe ze elkaar hebben leren kennen.

De zaterdag wordt voor beiden even een rustdag, en zondag gaat Sylvia met een vriendin naar een vriendin die aan de andere kant van het land woont. Maar uiteraard kunnen ze geen twee dagen zonder elkaar en ‘s avonds staat Bram bij Sylvia voor de deur. Hij belt aan, Sylvia doet open en pakt Bram stevig vast. Samen lopen ze door en ze laat hem haar huis zien. Sylvia heeft een enorme hobby in koken en bakken, dát is ook te zien aan haar kookeiland. Ze vertelt aan Bram dat ze graag een eigen restaurant wil beginnen en ook al druk bezig is met het uitzoeken hoe dit aan te pakken. Bram luistert aandachtig naar haar plannen… Even later gaan ze samen op de bank zitten en Sylvia vertelt dat ze van plan is om pizza te bakken. Een pizza-salami eigen recept!

Het wordt donker en even later staat Sylvia op om de pizza uit de oven te halen. Ze stelt voor om het heerlijk samen naast elkaar op de bank op te eten. Bram glimlacht en geeft aan dit niet erg te vinden. Daar zitten ze dan… Samen naast elkaar een heerlijke pizza salami te eten. Nadat het gloednieuwe stelletje de afwas heeft gedaan, nouja, alles in de afwasmachine heeft gestopt besluiten ze om samen een eind te gaan lopen. Hand in hand wandelen ze om Sylvia ‘s huis en even later gaan ze een stuk wandelen langs het kanaal. Ze gaan samen op een bankje aan het water zitten. Sylvia vraagt aan Bram of hij bij haar wil blijven en ook écht iets serieus met haar wil opbouwen. Bram duwt haar subtiel tegen zich aan. ‘Natuurlijk wil ik dat, héél graag zelfs!’ vervolgens legt Syliva haar hoofd op Bram ‘s schouder…

Na een paar uur van wandelen, kletsen, knuffelen, en ‘ouwehoeren’ komen ze weer bij Sylvia ‘s huis aan. Samen gaan ze naar binnen bij de warme kachel. ‘Kijk… dit mis ik nu bij mij thuis…’ zegt Bram. Sylvia zegt: ‘dan kom je toch lekker hier bij mij? Dan kom ik lekker tegen je aan zitten en houd ik je wel warm! Bram vindt dat maar al te fijn en gaat daarmee akkoord. ‘Te beginnen met vanavond?’ glimlacht Bram. De avond is aangebroken en samen zitten ze tegen elkaar bij de heerlijk warm knetterende openhaard. Er staat een rustig muziekje op en een tijd later ligt Sylvia heerlijk te slapen… Ze ligt met haar hooft op Bram ‘s buik en af en toe draait ze zich om. Bram besluit om bij Sylvia te blijven slapen en het scheelt… Sylvia heeft een twee persoons bed. Lekker knus bij elkaar vallen de twee tortelduifjes in slaap……

Er gaat een tijdje overheen, Bram en Sylvia zijn nu officieel een stel! Ze hebben het heerlijk samen en nog mooier: Bram is na een paar maanden al bij Sylvia ingetrokken. Dat appartementje in de stad dat was maar niks… Heerlijk die rust bij haar, in dat prachtige huis met die prachtige vrouw van me! Ze hebben kennis gemaakt met elkaar ‘s familie en vrienden en ook zij zijn enorm enthousiast! Ze passen perfect in elkaar ‘s familie en het duurde niet lang… Na een heerlijke vakantie met z ‘n tweetjes hebben Bram en Sylvia elkaar verloofd! Ze trouwen in de zomer en er gaat een grote wens in vervulling: Sylvia runt haar eigen goed runnende restaurant en Bram: hij is de gelukkige mede-eigenaar van dit restaurant en daarnaast heeft hij zijn eigen galerij. Bram en Sylvia… Zielsgelukkig dat ze zijn… En binnenkort als alles goed gaat met z ‘n drietjes……

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *