Wat als je 1 dag Jezus mocht zijn?!

Wat als je één dag Jezus mocht zijn?! Eén dag waarbij alles mocht wat binnen de perken van Jezus zou zijn? Wat zou je aan de wereld willen veranderen, die éne dag?… Bijvoorbeeld samen bidden tijdens de lunch op het werk of samen opwekkingsliederen zingen bij aankomst voordat je met je taken begint? Zou je een soort mini-kerkdienst organiseren in de kantine of misschien wel in de hal?! Gek hé als je dit leest, of vind je van niet?! Soms heb ik persoonlijk wel eens zin om wat meer Christendom van mezelf te laten zien, maar niet iedereen zit erop te wachten. Samen bidden op mijn werk? Lijkt me wel wat, maar No Way! Jezus zou er lak aan hebben, dus als ik een dag Jezus zou zijn dan wist ik het wel…

“Gek hé als je dit leest, of vind je van niet?!”

Wie weet hoe de dingen in de toekomst gaan lopen, want ikzelf denk dat er toch mensen zijn die het verborgen houden omdat ze bang zijn voor de confrontatie met de mentaliteit van tegenwoordig! De mentaliteit van uitlachen als je ‘anders denkt of gelooft dan menig iemand’! Uitlachen en voor de rest van zijn of haar leven het liefst willen negeren, want een Christen… Wat een wazig gedoe is dat toch allemaal! Helaas, ook dát is een groot deel van de mensheid! Een les overbrengen, hoe het moet zijn om te leven als Christen, tjah… dat is wat Jezus ook deed. Hij was gewoon een held dat ie het gewoon durfde, ookal moest ie het van z ‘n vader!

“Een les overbrengen, hoe het moet zijn om te leven als Christen, tjah… dat is wat Jezus ook deed”

Als ik een dag Jezus zou zijn zou ik het mezelf makkelijk maken ondanks alle reacties en opmerkingen van negatieve aard. Er is altijd wel iemand, ookal zou het op dat moment maar één persoon zijn die met me mee zou gaan in mijn mening! De wereld zoals God hem heeft gemaakt is oneindig en ik zou geen moment twijfelen daarover! Misschien zou ik ‘als Jezus zijnde’ de dingen wat tastbaarder laten zien aan de maatschappij, dát er geen twijfel zou moeten zijn! Altijd antwoord op vragen, op gebeden! Men wil dingen kunnen zien, horen en voelen! Dát is wat ik als ‘Bas’ zijnde vaak genoeg te horen krijg met niet gelovigen.

“Ookal zou het op dat moment maar één persoon zijn”

Nóg meer een luisterend oor zijn en daarbij écht een helpende hand bieden. Of het nu werk of privé is. Samen bidden en samen danken, net zoals in de kerk. De aanwezigheid van de Heilige Geest tastbaar laten zien! Waarneembaar dat de warmte van de geest die van de centrale verwarming overheerst met ‘heerlijke warmte’ die nooit te warm aanvoelt! De liefde, warmte, genegenheid van de Heilige Geest… Dat ‘niet Christenen’ achterover vallen van verbazing! Gewoon het leven vieren zoals het hoort te zijn! Geen gevloek, gescheld, afzeikpraktijken, of op een oneerlijke manier beter worden dan de ander!

“De aanwezigheid van de Heilige Geest tastbaar laten zien!”

Elkaar in zijn of haar waarde laten, want dát is wat Jezus ook deed! Hij rekende af met het kwade, hij is voor ons aan het kruis gestorven, weet je nog?! Hij heeft pijn moeten lijden om onze zonden, wát een bikkel was die Jezus! Om iedereen op deze aardbol heeft hij zich laten vernederen toen hij daar hing! En toen het was volbracht?! Waren we toen met z ‘n allen tevreden? Blijkbaar nu, anno 2019 denken we nog steeds dat we maar kunnen zondigen, want wie weet komt er aan al het leed een einde als we handelen zoals wij denken dat goed is…

“Wát een bikkel was die Jezus! Om iedereen op deze aardbol heeft hij zich laten vernederen toen hij daar hing!”

Ik als Jezus, dat zou betekenen dat iedereen gelijk is! Ik zou met mijn kracht als Jezus zijnde een eind maken aan die piramide van positie van de mensen. Een positie die afhangt van je denkniveau, diploma ‘s, gezondheid, uiterlijk en je financiële situatie! Want we zijn toch allemaal gelijke broers en zussen van elkaar en kinderen van God? Geen afrekening meer om die achterlijke piramide! Afbreken die boel en die stenen gebruiken voor iets nuttigs! Iets waar wij mensen allemaal wat aan hebben als het gaat om ‘waarde(vol)’……

“Geen afrekening meer om die achterlijke piramide!”

Reageren op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *