Bijkomen van…

Daar ligt hij, te slapen op de maan, de halve maan! Bij te komen van de dag, al snurkend, soms ook niet… De adem die in wordt geblazen, maar ook weer uit. Uitgeblazen met elke gedachte waar ie niets aan heeft. De rollercoaster van het leven, waar alleen hij dát ervan uit pikt waar ie wat aan heeft! Boos, maar ook aardig, treurig, maar ook liefdevol! Traan en lach, alles bij elkaar in één bries… De bries naar boven als boodschap aan God! Dag geslaagd, dag geleerd of dag rust genomen. Een dag getreurd, of een dag enorm gelachen en genoten. Geknuffeld en liefhebben… Elke dag is weer een boodschap aan God… Een boodschap van dankjewel voor het leven, maar soms ook een boodschap van boosheid of onbegrip.

Alles goed of alles slecht… Een beetje slecht en het meeste goed? Hij die ligt te slapen in het maanlicht maakt de balans op. Stabiel balans of is dat nog de vraag? De dag dat hij is geslaagd voor zijn examen en weer een levensstap verder gaat, de rollercoaster die weer een stukje omhoog gaat en daarna schuin, want dat is nu eenmaal de levensweg, toch!? God ‘kleit’ ons leven in elkaar of heeft hij dat al gedaan? Of allebei? Grenzen overschrijden die moeilijk zijn of gewoon met een raceauto eroverheen scheuren? Adem in en uit, dát is de gedachte vanuit het diepst van het hart! De droom die je hebt en uitkomt, de nachtmerrie die je hebt en weggooit. Zo comfortabel overdenkt hij het op de halve maan, een omgeving van rust en subtiel licht.

De schouderklop van Jezus die naast hem zit, ‘goed gedaan jongen!’ Met een glimlach op zijn gezicht slaapt hij verder onder de hand van Jezus. De zegen die over hem ligt met garantie van veiligheid… Hoe moeilijk het in zijn leven ook zal kunnen zijn! Hoe mooi het in zijn leven kan zijn! Hoe stabiel het zal zijn, ookal lijkt het soms niet zo… De liefde van God, Jezus en Heilige Geest is oneindig! Overdenking van daden, trotseren van behaalde resultaten, óók die zonder cijfers! Dat is het leven waar hij graag weer voor van de maan stapt en wakker wordt voor een nieuwe verse dag. Uitgerust en bijgekomen van de vorige, waarbij het nu gaat om heden en toekomst, met natuurlijk de mooie en nuttige dingen uit gisteren en daarvoor……

1 reactie

  • Heleen

    Mooi, die schouderklop van Jezus en de glimlach op het gezicht als hij verder slaapt onder de hand van Jezus. De zegen die over hem ligt met garantie van veiligheid… Volledige veilig kan alleen bij Jezus.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *