De glimlach… gratis!

De glimlach… Zomaar zonder veel moeite voor te hoeven doen! Voor nul euro, wat kun je daar tegenwoordig nog voor krijgen? Boos gezicht, ook voor nul euro, maar wat als we daar nu eens belasting op zouden heffen? Worden we dan niet allemaal flink benadeeld in onze portemonnee? Kost ons dat niet de kop? Kost ons dat niet de glimlach?

Extra verkrijgbaar bij de glimlach, de uitstraling! Het signaal dat men afgeeft als iemand je leuk vindt, of ontzettend dankbaar is voor iets. De emotie als hoofdprijs, en het antwoord als jackpot! Wat als de jackpot wordt behaald? Wat ga je dan doen? Geef je de glimlach als cadeau terug, ga je samen gratis genieten van dezelfde glimlach? Van elkaar?

Samen lachen, zo bijzonder dat het is, doen we het nog wel vaak? Denken we niet teveel na of maken we ons niet teveel zorgen? Komen we met alles wat we moeten doen wel toe aan lachen, aan glimlachen? Komen we wel toe aan het genot met elkaar? Zien we elkaar genoeg om te kunnen glimlachen? Het is gratis, weet je wel?!

Na de mopper komt glimlach, de gratis lach na te zeggen ‘het spijt me!’ of na die knuffel van vergeving. De link die even was verbroken maar nu weer keihard aanwezig! Gewoon gratis… Er samen uit hebben kunnen komen na dat fixe conflict, samen alles weer op een rijtje te hebben gekregen. Samen één is samen lachen, huilen, mopperen en samen verwerken. Ook dit allemaal gratis!

Samen geluk vinden, samen gezinsuitbreiding, samen genieten van het leven, met glimlach, met emotie… Dát is ook allemaal gratis. Ookal worden de aardappelen of de appels en peren duurder, ookal zal het je even kunnen tegenvallen hoe duur luiers zijn geworden, bedenkt dat het hoofdzakelijk allemaal om één ding draait… sámen de glimlach kunnen vinden!

1 reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *