De First-Date

De avond is gekomen, en de hele dag ben ik al zenuwachtig! Vanavond wordt ik gekoppeld aan een vreemde vrouw om met haar te daten. De ander die iemand voor me uitzoekt, tjah… Ik moet de uitdaging toch maar eens aangaan. Thuis gekomen van mijn werk ga ik eten, maar door de zenuwen krijg ik bijna geen hap binnen. Het duurt nog twee uur, dus ik begin me maar eens voor te bereiden. Douchen en toch maar eens dat luxe overhemd aan met die colbert eroverheen. Lekker geurtje op en natuurlijk die stoere glanzende schoenen. Al bedenkend wat mijn openingszin wordt pak ik de sleutels van mijn auto en ga ik rijden…

Ik kom steeds dichterbij, en ik parkeer de auto in de stad. Het is een stukje lopen en tussen de gezellige lichtjes en gezelligheid van de horeca kom ik bij het wél bekende restaurant dat vanavond speciaal is ingericht vol met liefde. Er staat een rij mensen in te checken en zij worden vervolgens voorgesteld aan hun date. De één kijkt enthousiast, de ander minder. Maar goed, die eerste avond met elkaar, je weet maar nooit hoe die zal verlopen… Mijn jas wordt aangenomen en ik wordt begeleid naar de bar om een drankje te nemen terwijl ik wacht op mijn door hun uitgekozen date. Het duurt even, maar daar komt eindelijk mijn date!

Ik weet even niet wat ik moet zeggen, maar al kijkend naar haar mooie verschijning begin ik me eerst maar eens voor te stellen. Zij, met haar leuke glimlach stelt zich ook voor en samen worden we naar de tafel begeleid. We bespreken met elkaar wat we gaan eten en meteen ontstaat er een gesprekje. Zij neemt iets lekkers met vis en ik besluit me vanavond bij kip te houden. Ik heb het niet meer van de zenuwen, en ik zeg het haar ook maar gewoon. Ze probeert me gerust te stellen, en uiteindelijk lukt dat! Ik voel me super fijn bij haar en het lijkt ondanks alles hartstikke goed te gaan en voor mijn gevoel ontstaat er een klik…

Wat er gebeurt is haast magisch, onze hobby ‘s komen overeen, nét zoals onze interesses. We kunnen onze ogen niet van elkaar afhouden en voor ik het wist was de eerste knuffel al een feit. Jawel, aan tafel! Er is écht een klik… Even later gaat ze naar de WC, en het duurt ongeveer vijf minuten. Vijf minuten met mijn gedachte wat ze misschien wel niet van me denkt?! Belt ze met iemand of probeert ze er onderuit te komen? Gek he zo ‘n gedachte? Ik moet me niet zo lopen opfokken want het is gewoon gezellig! Wat kan er eigenlijk nog misgaan!? Het is zo goed als duidelijk!

Gelukkig komt ze terug, en met haar glimlach schuift ze weer gezellig aan tafel. Het avondje duurt voort en uiteindelijk vragen we om de rekening. Natuurlijk betaal ik deze. Want, zo hoort dat zegt men toch! Ze kijkt me heel lief aan en bedankt me met een kus op mijn wang. Dan lopen we door naar de wel bekende ruimte… Wordt het wat of niet? Daar zitten we naast elkaar. Licht gespannen, maar gelukkig zijn er geen camera ‘s zoals bij de TV. De vraag komt: “Zien jullie elkaar voor een tweede keer?”. Ik mag beginnen door Ja te zeggen, maar wat zegt Rianne, mijn date?…

“Je bent een superleuke en aardige jongen, en ik vond het enorm gezellig, maar…” Oh jeetje daar komt het… “Ik denk niet dat we bij elkaar passen…” Dit komt bij mij best teleurstellend aan, want wat waren we enthousiast… Tenminste, alleen ik zoals ik het nu hoor. We hebben geen verschillen, en ook geen passies naar elkaar toe, en vooral geen ‘liefde op het eerste gezicht’ blik. Dát is haar antwoord… Even later lacht ze keihard en komt ze dichterbij bij me zitten. “Grapje, ik wil heel graag een tweede afspraak” Ik ben opeens weer dolgelukkig, dit had ik nooit meer verwacht…

We lachen keihard, en ik van opluchting! Ik stel voor om samen in de stad nog ergens wat te gaan drinken. Zoals verwacht word het alleen maar gezelliger en gezelliger en uiteindelijk wordt het schrik niet, vier uur in de ochtend! Drinken, wijntje, dansen, en vervolgens kan Rianne niet meer naar huis. De treinen rijden namelijk niet meer om deze tijd. Uiteindelijk besluiten we een hotel te pakken en samen lopen we naar onze hotelkamer. En wat daar gebeurde… Laten we het houden bij een spetterend einde van onze date en het begin van een erg vruchtbare liefde! 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *