Artikelen,  Home

Mijn weg door… online dating

De meest bekende datingsite van Nederland, daar zou je toch leuk contact op moeten vinden… tenminste dat zegt men in de reclame! In de wandelgangen zijn meningen gemengd. Ik denk bij mezelf: laat ik eens gek doen! Een profiel wordt realiteit en de rekening is betaald! Zo ‘n negentig euro, ik wist even niet wat me overkwam! Maar goed, je wilt wat… Ik begin aan mijn zoektocht op de website en in eerst instantie in mijn eigen regio. Veel profielen die voldoen aan mijn criteria, dat moet wat beloven! Het eerste bericht dat ik gestuurd heb naar iemand is een feit! Even later volgt een bericht, een geautomatiseerd bericht door de datingsite… Afgewezen!

“negentig euro! Maar goed, je wilt wat…”

Oké dat is nummer één, maar we gaan lekker verder zoeken en ik kom bij profiel nummer twee. Leuke foto ‘s en leuke omschrijving en vervolgens klik ik weer op het berichtenicoontje. Even later een bericht van de datingsite: en wéér afgewezen. Op naar nummer drie. Zelfde riedeltje, en na mijn bericht te hebben getypt wordt deze opnieuw afgewezen. Nu begint het me wel te irriteren. Drie keer afgewezen. Ik lees mijn profiel nog eens een keer door en bekijk mijn foto ‘s. Na uiteindelijk tien keer te zijn afgewezen besluit ik om eens wat andere foto ‘s te maken. Maar tevergeefs… Het trekt me uiteindelijk in een neerwaartse spiraal. Ben ik dan zo lelijk? Zo raar?

“3X afgewezen, 10X afgewezen, het trekt me in een neerwaartse spiraal!”

Ik ervaar dat het mijn eigenwaarde probeert aan te tasten, en soms gaat het door m ‘n hoofd om m ‘n profiel maar gewoon weer te verwijderen. Maar ik heb wel betaald voor drie maanden… Elke keer weer hetzelfde riedeltje en geen één persoonlijk bericht! Ook andere datingapps bieden geen resultaat. Alleen maar afwijzing of geen antwoord. Ligt het aan mij of gaat het écht alleen maar om de lol?! Is dit mijn weg om me te laten zien aan vrijgezelle vrouwen? Ik denk dat ik het antwoord al wel weet, en ik heb er behoorlijk spijt van dat ik de online mogelijkheid om te daten heb geprobeerd. Wég 90 euro!

“Ligt het aan mij of gaat het alleen maar om de lol?”

Hoe nu verder? Ik leef gewoon mijn leven en ik zie wel hoe het op liefdesgebied gaat lopen. Ik vertrouw ook op God, en wie weet… het kan overal gebeuren, toch?! Laten we het daarop houden. En het internetdaten? Ik hoor om me heen dat het werkt bij sommigen, blijkbaar bij mij niet! Om wat voor reden dan ook… Aan de andere kant is het een enorm commercieel gebeuren. Hoe meer wordt betaald bij de website waar ik bijzit, hoe meer contacten je kunt leggen per dag! En wil je iedereen kunnen bereiken, dus ook de niet betalend leden? Dan is het kassa! Pas dus goed op welke datingsite je gebruikt en lees de voorwaarden en functies door voordat je ervoor betaalt.

“Naast de teleurstelling is het ook enorm commercieel”

Mijn weg van online dating lijkt hier te eindigen. Ik begin er zelf steeds meer in te geloven dat je op welke manier dan ook, hoe moeilijk het soms ook is gewoon in het echie een leuk en lief iemand tegen moet komen. Gewoon jezelf zijn en je open stellen, meer kun je niet doen! Laat dat geld van de datingsite lekker in je portemonnee en spaar het om later met je lief heerlijk een weekendje weg te gaan.

“Vergeet niet: er is altijd één succes bij datingsites, namelijk de bevestiging ‘je profiel is succesvol verwijderd!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *