Onze door de wet verbroken liefde…

Mijn herinnering aan jou, dát ene moment dat we afscheid van elkaar namen aan het strand. Het moment dat ik je nooit meer zou zien… Het verdriet dat vanaf het moment na de intense knuffel overheerst waarbij ik brak! Héél erg brak! Die daaropvolgende dagen dat ik elke keer wakker werd met in mijn verbeelding jou naast me, zoals eerder elke ochtend dat je me wakker kuste… Jij, voor de allerlaatste keer die glimlach en je stem! Je prachtige ogen en die verrukkelijke geur! Dát is er nooit meer, dat deed me pijn! Dagenlang in bed, waarbij koken brood eten werd, en waarbij licht donker werd, zélfs als de zon volop scheen! Wij, de liefde van ons leven, wij met ons tweeën! Lachen, gieren, brullen en ook huilen… We waren voor elkaar gemaakt! Waarom zijn we zo enorm uit elkaar getrokken? Zo plotseling?!…

Nu, een hele lange tijd verder heb ik je nog steeds in m ‘n herinneringen, zélfs nu mis ik je nog zo erg dat het me nog steeds pijn doet in m ‘n hart! Daar waar een ander je zou vergeten, leef jij nog steeds in mijn hart, en dat zal nooit overgaan omdat je altijd een speciaal plekje zal hebben! Als ik m ‘n ogen sluit zie ik jou voor me staan, met je prachtige verschijning! Niet welkom te zijn in het land, hoe wreed is dat?! En vooral als je voor het leven verliefd bent op elkaar?… Het ene papiertje dat niet afgegeven mocht worden zodat je hier kon blijven, bij mij! Dat we samen oud zouden worden met ons gezinnetje! Nee, het mocht niet zo zijn… De wet heeft ons uit elkaar getrokken. Jij aan de andere kant van de wereld, middenin de oorlog, ik in dit land in vrijheid!

Ik wil jou! Alleen maar jou! Jij bent mijn wederhelft… Maar ik moet verder! Ik moet verder met iemand anders! Kan ik je ooit loslaten?! Kan ik ruimte maken in mijn hart voor iemand anders haar liefde?! Oorlog maakt werkelijk alles kapot, zélfs iemand die in vrijheid leeft! Wapens, bommen, haat, marteling en gevangenschap om macht, godsdienst, geld, én wij zijn de dupe! Hád ik maar de mácht om je terug te halen… Terughalen om je te kunnen zien, horen, voelen, ruiken en tegenover je te zitten terwijl we samen genieten van ons bekende Nederlandse eten… Die heerlijke puntzak patat aan het strand! Wij samen op dat kleed aan het strand tot aan de zonsondergang… Alsjeblieft! Heer… Laat de zon weer opkomen in m ‘n leven! Trek me eruit en laat het weer zijn zoals toen… Sámen met haar! Voor áltijd……

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *