Home,  Verhalen

Saartje

Saartje, een jonge vrouw die gelooft in alles! Goedwillende ziel die alles en iedereen wil helpen. In makkelijke en moeilijke tijden… Saartje is druk met haar wekelijkse schema, ze is schrijfster en verslaggeefster. Alles wat ze schrijft, doet ze ook voor de ander, maar waar is ze zelf? Haar eigen leven bestaat uit familie, vrienden, tuinieren, speurtochten uitzetten en in het donker meedoen aan spookwandelingen. Daarnaast heeft ze geen relatie, daar heeft ze stiekem toch wel moeite mee, maar je kunt het niet forceren! Ze besluit een weekend haar verslag te gaan maken over de spooktocht, want er komt een heel groot evenement!

Jaarlijks trekt het evenement, met aansluitend de spooktocht veel mensen. Daarbij is een soort horror-nacht voor volwassenen die eindigt met een logeernacht in het slot midden in het grote bos! Er is een gerucht dat er nog steeds een geest ronddwaalt. Maar Saartje denkt helder, en gelooft niet in deze onzin. Het moment is aangebroken en het evenement begint. Met haar fotocamera en andere benodigde dingen voor de nacht begint ze aan haar verslag. Het evenement lijkt een soort Halloween-feest midden in de zomer, op die manier beschrijft Saartje het ook. De avond breekt aan en zo rond middernacht gaat ze met de ‘logees’ naar het slot. Het is er vrij donker met om de zoveel meter een brandende fakkel aan de muur.

De horrornacht breekt aan en na een hoop lol gaan ze allemaal slapen. Terwijl iedereen slaapt wordt er iets in haar oor gefluisterd, ze kan het alleen niet thuisbrengen wat er werd gezegd… Saartje schrikt wakker, maar al gauw valt ze weer in slaap. Een moment later ziet ze een verschijnsel aan haar voeteneind staan, met een zwaard omhoog. Ze schreeuwt en wordt wakker. Terwijl ze wakker is, staat iedereen bij haar om te vragen wat er aan de hand is… Uiteraard vertelt ze het, maar niemand anders die iets geks heeft meegemaakt. Alleen Saartje… zij denkt gek te worden. Op een gegeven moment valt ze weer angstig in slaap en even later wordt haar deken afgetrokken en wordt ze uit bed getrokken!

Ze schreeuwt, maar het licht blijft uit. Het lijkt alsof niemand haar hoort en ze wordt de logeerkamer uitgetrokken. Eenmaal in een ruimte tegenover wordt ze achtergelaten. Ze hoort de deur enorm hard dichtknallen. Het is pikdonker! Saartje staat op en loopt flink met haar hoofd tegen de muur. Al haar spullen liggen nog in de logeerkamer en op haar gevoel moet ze dus ‘de muur volgen’ om door een lange gang te lopen. Uiteindelijk loopt het dood! In de verte hoort ze de deur opengaan en hoort ze iemand of iets haar kant opkomen. Nadat het de bocht om is gelopen, de plek waar Saartje haar hoofd stootte ziet ze een schim. De schim komt dichterbij en Saartje beslaat van angst… Het is een geest met een enorm eng en verminkt gezicht en het kijkt kwaad. Het komt steeds dichterbij en uiteindelijk staat het bij Saartje. Wat wil je?! Sodemieter een eind op schreeuwt Saartje uit angst!

Terwijl ‘het’ bedreigend tegenover Saartje staat legt hij het zwaard op de grond, trekt het zijn vermommingskleren uit en zet zijn masker af. Vanaf dat moment staat Saartje verstijfd, nét zoals Stijn die vermomd was als de geest. Iedereen heeft Saartje gefopt, want ze wisten dat ze verslaggever is. Werkelijk iedereen wist ervan en deden alsof ze niks hoorden toen ze uit de logeerkamer werd getrokken. Stijn stelt zich voor en Saartje staat nog steeds stomverbaasd… Als stotterend stelt ze zich ook voor en samen lopen ze weer richting de logeerkamer. Daar staat haar een aangename verrassing te wachten. Iedereen verwelkomt haar warm en Stijn is achteraf de hoofdpersoon die het allemaal heeft bedacht. Saartje weet zich nog steeds geen houding en Stijn lijkt ook verliefd te worden nu het licht weer aan is in de logeerkamer. Samen staan ze verstijft, maar dit gaat al gauw over in een ‘glimlach naar elkaar’…

Er komt een gezellig groepsgesprek en vroeg in de ochtend gaan ze buiten, in de achtertuin van het slot bij een kampvuur zitten. Saartje vraagt of ze Stijn mag interviewen, en hij stemde daarmee in. Samen lopen ze naar een apart plekje, maar dat interviewen verliep niet helemaal zonder slag of stoot… Ze kijken elkaar in de ogen en worden nog meer overvallen van het ‘liefde op het eerste gezicht’. Er komt wat op papier, en het verslag kan weleens een ‘romantisch einde’ krijgen. Samen besluiten ze weer terug te gaan naar de groep, waar de ochtend nog lang duurde. Terwijl iedereen begint in te pakken en naar huis gaat vraagt Saartje of ze Stijn mag spreken. Samen lopen ze een eind door het bos, en gaan uiteindelijk in een parkje zitten aan de rand van het bos. Er komt een leuk gesprek op gang en dat gaat verder dan oppervlakkig. Al gauw wisselen ze telefoonnummers en social media met elkaar uit en er ontstaat een leuke nieuwe vriendschap. Ze zien elkaar meerdere keren en dat gaat al gauw richting ‘een spannend, maar gezellig moment’.

Op een avond gaat Stijn volledig verkleed naar het slot waar Saartje naartoe komt. Hij heeft een volledig romantische avond in de planning staan en om acht uur klopt Saartje op de deur. Stijn doet open en probeert haar opnieuw te laten schrikken met een ‘enge verschijning’. Ze trapt er niet meer in en samen lopen ze na een flinke partij lachen gieren brullen naar de eetkamer waar alles al spik en span klaarstaat. Echter… Stijn wil zijn masker afdoen, maar het zit vast… Wat hij ook doet, het wil niet meer af! Samen trekken ze en proberen ze te draaien aan het masker, maar het zit vast, muurvast! Er breekt lichte paniek uit, want hoe krijg je zoiets los. Het is al een bijzondere avond zo op hun eerste officiële date. Ze moeten straks nog hulp gaan halen om het masker er af te krijgen, maar ze geven niet zomaar op. Ze duwen, trekken en draaien nog even voort. Vijftien minuten later lukt het ze om het masker er met wat ‘messen en vorken’ bij Stijn af te krijgen. Een diepe zucht volgt bij beiden……

Wauw! Wat zie je er mooi uit zegt Stijn tegen Saartje, en andersom, nu Stijn weer als ‘zichzelf’ is complimenteert Saartje Stijn! Het masker hangt nu aan een muur, met waarschijnlijk een gedachte die ze nooit meer kwijtraken. Het eten is klaar, en Stijn brengt het naar de tafel. Ze eten samen en na de tijd dansen ze samen op wat muziek. De dans wordt steeds inniger en uiteindelijk staan ze omarmd tegen elkaar aan. De eerste zoen volgt en de uren erop worden voorzien van ‘spetterende liefde’! Stijn en Saartje, smoorverliefd dat ze daar liggen, hebben onvoorwaardelijk voor elkaar gekozen. Liefdevol stellen ze zich voor bij hun familie en al gauw volgt een officiële relatie. Ze leven nog lang en gelukkig lijkt hier op z ‘n plaats, maar met een aanvulling op het eindstukje dat ze samen trouwen in het slot en kinderen krijgen is het ook écht goed om te eindigen met ‘ze leven nog lang en gelukkig’! Niet samen maar met elkaar! Het verslag, dát is een verhaal geworden… Namelijk een roman! Haar werk als verslaggeefster en schrijver werd beloond met een eigen boek.

Ze kochten het slot en knapten het op. Een jaar later openden ze hun hotel en zoals elk jaar wordt er nog steeds de ‘horrornacht’ georganiseerd. En het masker, dat hangt nog steeds op zijn vertrouwde plek. Ze wonen en werken in het slot, een gebouw wat hun leven is geworden! En het gerucht over de geest die er ronddwaalt? Die is er en hij zorgt goed voor Saartje en Stijn zonder dat ze het in de gaten hebben. Het gelukkigste echtpaar dat er is? Ja dat zeker! Samen met hun kinderen genieten ze volop van het leven en worden in het jaar 2080 stokoud! De kinderen, die ook bij in het slot wonen met hun partners zorgen voor de ‘oudjes’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *