Kermisliefde

Ik weet het nog zó… de eerste keer dat ik je zag bij mijn maat op zijn verjaardag… Ik was meteen helemaal enthousiast! Je wilde graag een paar keer met ons mee in de vriendengroep en gelukkig ben je er de laatste tijd elke keer bij! Wist ik veel dat je een vriendin van de nicht bent van mijn maat!… Mijn verliefdheid naar jou wordt elke keer meer! Onbeschrijflijk wat ik voor je voel, terwijl we elkaar nog maar een paar maanden kennen. Tóch weten we al heel veel van elkaar. Vriendschappelijk zit het goed tussen ons, en dat vind ik al heel bijzonder! Tóch heb ik af en toe het idee dat je me wel ziet zitten, de manier hoe je naar me kijkt en geregeld naar me glimlacht. Wauw!!!

Elke keer is het moment er niet van gekomen… Als we met ons allen uitgaan of andere leuke dingen doen heb ik het in me… “ik ga je mee uit vragen”. Het probleem is dat ik het niet durf! Zó verlegen ben ik naar jou toe… Elke keer als ik je ogen zie, je stem hoor, je haar zie dansen, of eigenlijk gewoon alles van je zie dan krijg ik het warm van binnen en begin ik mijn gevoel naar jou te voeden… Ik ben emotioneel van verliefdheid naar jou! Op een dag is het kermis in het dorp. Elk jaar hebben we drie dagen feest, en als jij erbij bent dan is het voor mij dubbelfeest! En gelukkig, je laat weten dat je komt!

De kermis is in het dorp, en ik verheug me er al op om samen met jou in een attractie te gaan zitten of om misschien zelfs wel met je te dansen. Er is namelijk een 80 ‘s en 90’s party tijdens de kermis. Ik hoop, oh ik hoop dat ik dan het lef heb! Het kan niet gauw genoeg vrijdag worden…… We hebben besloten om eind van de middag af te spreken, en Laura, dat is je prachtige naam, wat ben ik blij dat je bij me komt! We hebben afgesproken om met z ‘n allen bij mij te eten, namelijk een BBQ en daarna naar de kermis te gaan. Ik doe het lekkerste geurtje op dat ik heb, en ik zorg ervoor dat álles perfect voor elkaar is op de tafel buiten. Ik hoor een auto aankomen, en mijn hart gaat sneller kloppen! Ik hoor naast m ‘n huis de deuren dichtslaan en ik hoor iedereen naar de poort toelopen. Ik hoor stemmen, behalve die van jou…

Ik begroet iedereen, maar waar ik mee begin is “waar is Laura?”. Op datzelfde moment gaat de deurbel, en ik haast me ernaartoe. Daar sta jij! Met je prachtige verschijning. “Jah, ik bel maar aan want ik ben hier nog nooit eerder geweest!”, is wat je zei. Ik geef je drie zoenen, en ik laat je binnen. Gelukkig, zuchtte ik opgelucht, je bent er! Nét als mijn andere trouwe vrienden! Na de heerlijke BBQ gaan we met z ‘n allen naar de kermis, en eenmaal daar aangekomen, aan de boulevard, gaan we eerst een paar keer schieten bij de schiettent en vervolgens in de botsautootjes. En jij maar lekker tegen me aan knallen! Ik ging flink heen en weer, maar het maakte me niet uit… jij deed het! En dat gaf me een goed gevoel… Ik zie wat van mijn vrienden tegen elkaar kletsen terwijl ze naar ons kijken. Ik heb een idee dat ze door hebben dat ik verliefd ben! Smoorverliefd op jou…… Of zijn we allebei verliefd?

Even later gaan we naar de achtbaan, en per karretje kunnen er twee mensen naast elkaar zitten. Dit keer zorg ik ervoor dat jij naast me zit! En dat lukt. Daar zitten we dan, we gaan samen omhoog en laten ons vervolgens alle kanten opslingeren. Jij en ik, de grootste schik! We kijken elkaar een paar keer aan en het lijkt alsof we allebei hetzelfde denken…… Wat voelt dat heerlijk om je naast me te hebben, en dan nog in een achtbaan ook! We gaan bij een gezellig tentje, ook aan de boulevard bij de kermis een grote ijssorbet eten, en in de verte zie ik een reuzenrad staan. Mijn verlegenheid is opeens verdwenen, misschien door de G-krachten van de achtbaan? Ach… wat maakt het uit! Ik stel voor om af te rekenen en met z ‘n allen het reuzenrad in te gaan. Met een knipoog hoop ik dat iedereen het begrijpt en even later lopen we er naartoe.

Opnieuw gaan we samen, met ons tweetjes! Wij in één bakje genieten van de zonsondergang. Naast elkaar…… Ik krijg het steeds warmer en kan me bijna niet meer inhouden om mijn arm om je heen te slaan. We praten en ouwehoeren wat met elkaar. Ik heb écht het idee dat onze band alleen maar beter en sterker is geworden sinds deze kermis! Daar zitten we, bovenin het reuzenrad! We kijken om ons heen en uiteindelijk naar elkaar. Dáár gebeurt het dan, je legt je hoofd tegen me aan en gaat heerlijk tegen me aan liggen. Ik sla mijn arm om je heen en we zitten nog lang bovenin het reuzenrad. We horen dat hij op storing is gevallen… Wát jammer nou! Niet dus 😉 We redden ons daar bovenin wel!

Na een half uur, een uitzonderlijk lang half uur, gaat het reuzenrad weer naar beneden en staan we weer veilig op de grond. Wij beiden hadden nog nooit zo ‘n romantisch moment gehad als ‘net ontstaan stelletje’! Het had wel een uur mogen duren! We komen weer samen en iedereen kijkt ons ‘lachend aan’. Gefeliciteerd is het eerste wat ze zeggen! Wij knuffelen elkaar nog even stevig en de eerste kus volgt… Dit moment op de kermis, en vooral in het reuzenrad is een moment dat we nooit meer vergeten! En de rest van de kermis? Dat was erg gezellig, vooral nu we met elkaar hand in hand lopen te dollen en nouja, de romantische trekjes die erbij horen, is elke attractie of tent extra leuk! En vele jaren later… We zijn ontzettend gelukkig en met onze kinderen, Mia en Sam, komen we nog steeds elk jaar op dezelfde kermis! De vriendengroep? Die bestaat nog steeds en ook zij hebben ondertussen hun geluk in de liefde gevonden!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *