Het ‘nachtelijk bezoek’

Schimmen en verschijningen nog aan toe! Het was een schrik waarbij m ‘n hart een keer oversloeg! Lig je lekker te slapen, word je in één keer wakker omdat je ‘een aanwezigheid’ voelt. Ik open mijn ogen en ineens staat ie er… Is het goed of kwaad, komt het voor mij? Ken ik hem? Het is allemaal zo vaag want ik zie je gezicht niet! Je bent hier waarschijnlijk zonder goede bedoelingen… Als je lef hebt laat je je gezicht aan me zien in plaats van me proberen angst aan te brengen met één of ander gewaad. Mag ik je in het kwade geval zielig vinden in plaats van een monster?

Wat wil je van me hebben? Of kan ik wat van jou krijgen, zoals een bevestiging wie je bent? Ik wil weten wie of wat ik wegstuur of in mijn hart toelaat… Breng je me tóch in het licht of probeer je me naar het donkere te sturen? Net zoals toen die veertig musketiers van vroeger? Gericht met hun geweren op mij om me weg te sturen naar het niet mogen zijn! Dan weet je zeker óók dat ik ze alle veertig heb verbrand, en wel levend! (in gedachten) Ik heb één iemand die mijn levensleider is, en dat is God! Hij begeleid me, zónder wapens en zónder duisternis!

God weet wat goed voor me is, en een ieder die me probeert kapot te maken zal branden in mijn gedachten. Dát je het even weet! Een ieder die het goed met me voor heeft is welkom! Mijn hart klopt ook voor jullie, met al mijn warmte en persoonlijkheid. Ook hier zal vuur zijn, maar dan dansend eromheen terwijl we zelf onze klank laten horen…… Een klank van leven, een klank van vrijheid! En, je hoeft je bij mij niet anders voor te doen, want ik ken je! Dus, ook voor jou is er ruimte, als ik maar weet wat je komt doen en wie je bent!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *