De barjuf!

Vanaf het moment dat ik kwam binnenlopen in die gezellige kroeg in de stad was het meteen raak! Samen met mijn vrienden hingen we onze jas op en toen we door de deur gingen keek ik meteen recht in je gezicht. Ik kan het niet uitleggen maar ik was meteen op slag verliefd! Zonder ook maar iets te vragen bestel ik mijn drinken en besluit ik om een rondje te doen voor mijn vrienden. Samen genieten we van ons pilsje, en ondertussen houd ik jou in de gaten, ik kan het écht niet helpen, mijn focus ligt nu op de jouwe omdat je zo mooi bent! Je ogen die boekdelen spreken en je glimlach die alles zegt over je uitstraling. Alsjeblieft zei je met mijn pilsjes in je hand en ik pakte ze aan, maar per ongeluk voelde ik even je lekkere warme hand…

Ik weet me geen raad meer en ik ga het gesprek met je aan. Mijn vrienden gaan zich voor schut zetten bij de karaoke later op de avond, maar ik zit alleen tegenover jou terwijl we het over koetjes en kalfjes hebben, nog steeds op dezelfde harde barkruk! Wat had ik toch graag naast je gestaan… Je zingt stiekem een beetje mee en die stem… ik viel van verbazing per ongeluk achterover op de grond van mijn kruk! Ik weet nog wel dat je je naar me haastte en vroeg ‘hoe gaat het? heb je veel pijn?’… Het enige dat ik voelde was een enorme koppijn, en op dat moment hielp je me op te staan. Er waren wat jongens die me uitlachten, maar het kon me geen biet schelen! De enige die me wat kon schelen was jij!

Eenmaal weer zittend op de kruk, komen m ‘n vrienden mijn kant op en vragen of ik ook een lied ga zingen. Ik bedenk me geen moment, door de koppijn die ik heb ben ik van mijn verlegenheid af voor deze avond! Ik wil proberen om je te versieren, dus ik moet een beetje een romantisch liedje opzoeken tussen alle platen. Ik heb je! zei ik en ik vraag of de DJ deze voor me wil opzetten. De muziek begint en vanaf het moment dat de tekst op het scherm verschijnt begin ik te zingen, met mijn ogen gericht op jou! Jij, die zo aandachtelijk naar me kijkt en af en toe die prachtige glimlach laat zien. Halverwege het liedje loop ik van het toneel want wat was ik op dát moment blij dat de microfoon draadloos is…

Al zingend kom ik bij jou… en ik weet dat ik je in verlegenheid breng. Tóch besluit ik de tekst van het liedje te veranderen in het refrein “maak je niet druk, vertrouw me!” en ik sta recht tegenover je! Ik steek mijn hand naar je uit om je ten dans te vragen, maar daar kwam opeens een jongen mijn kant op. Hij pakt me vast, pakt de microfoon af en sleept me naar buiten. Waarom? Wist ik veel dat ie je vriend was?!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *