De hemelse boom

Dáár is ie… daar in de verte! De hemelse boom. Elk jaar staat hij alle vier seizoenen in kleur. Wél heel speciaal, want niemand weet wat voor soort boom het is. Sommigen zeggen dat dit de ‘hemelse boom’ is die wonderen kan verrichten. Of het nu stormt of keihard sneeuwt, het blad blijft er altijd aan en geen enkele tak die afbreekt. Wél, er valt wel blad maar er blijft altijd genoeg blad aanzitten zodat het nooit kaal wordt. De boom, bij een klein dorpje aan de rand van de berg, is al eeuwen oud. Als het een hemelse boom is, zal deze dan gelijk met het ontstaan van de mens zijn gekomen.

Elke dag loopt er een tuinman langs die de boom extra verzorgt, maar het verzorgt zich zelf lijkt het wel. Hij ziet er zo perfect uit! De boom staat op een kleine afstand van de rest van de bomen zodat deze extra opvalt. Een klein grasveldje er omheen maakt het mogelijk om er zelf bij te kunnen zitten, of er tegenaan te leunen als het lente of zomer is. Maar als het allemaal waar is? Heeft deze hemelse boom dan wat te vertellen? Heeft hij een boodschap aan jou, aan u, aan mij, aan jullie en ga zo maar door? Heeft hij een boodschap voor iedereen op aarde?

Elke keer als ik er langs loop komt er zoveel warmte en liefde in me, ookal heb ik totaal mijn dag niet! Als ik diep depressief ben dan weet hij me te troosten, en zie ik de zon weer écht schijnen in mezelf! Als ik vrolijk ben dan maakt hij me alleen maar nog vrolijker door zijn mooie blad over me te laten vallen door een briesje wind! Nét of de boom me écht kent en weet waar ik mee zit. Al diverse keren is een wens uitgekomen of is verdriet aangehoord. De hemelse boom bestaat! Daar geloof ik ondertussen wel in, want hoe kan dat anders? Ik ben eens tegen de boom gaan zitten in diep verdriet en het was net alsof ik een arm om me heen voelde.

Weleens gehoord van een warme bries? Een aangenaam warme bries? Deze boom heeft het! Of het nu vriest of dat het lekker zomers warm is. De bries is altijd een enorm genot! Gek genoeg is het geen toeristische attractie, alleen sommigen in het dorp weten het. Tegenwoordig willen we overal bij zijn met onze telefoon of zelfs met cameraploegen want we willen toch ervaren hoe het is om bij een hemelse boom te staan. Nee, deze boom is er voor mensen die écht van hem houden. Mensen die hem met respect behandelen en écht hun leven met hem willen delen. Ik kan me dat moment nog herinneren, een jongen pieste tegen de boom en werd kletsnat nadat er water van boven op hem neerkwam. En het was toen zonnig, droog en 25 graden.

Een ruziënd ex-echtpaar ging uit elkaar nadat de rechtszaak was uitgesproken over wie de kinderen mocht hebben. Haat en woede, scheldend naar elkaar liepen ze langs de boom waarna het pad in tweeën splitst. Opeens bleken ze allebei ‘toevallig’ een rondje te hebben gelopen zonder dat ze het in de gaten hadden en kwamen weer bij elkaar bij de boom. Ik geloofde mijn ogen niet, opeens leek het alsof ze elkaar opnieuw hadden leren kennen. Van haat en ruzie opeens naar intense liefde. De boom heeft gesproken dacht ik bij mezelf. Hand in hand en knuffelend lopen ze weer verder. Elke dag kom ik ze tegen, alsof ze zijn genezen van al hun haat en nijd. En het mooie is, ze lopen elke dag met hun kinderen langs.

Op een dag liepen er een man en vrouw langs, allebei totaal onbekend voor elkaar en ze liepen zo langs elkaar zonder elkaar wat te zeggen. Ze liepen door en even later kwamen ze wéér bij de boom uit. Ze keken elkaar aan en liepen verder, en nóg een moment later kwamen ze weer bij de boom! Dit gebeurde zes keer. Na de zesde keer spraken ze elkaar toch maar eens heel voorzichtig aan, want dit was wel zo vreemd. Welk pad ze ook liepen, ze kwamen elke keer weer bij elkaar bij de boom. Nadat ze aan de praat zijn gekomen begon er een heuse interesse naar elkaar te komen en even later zaten ze naast elkaar tegen de boom. Het duurde niet lang of het nieuwe stelletje zat leunend tegen elkaar. Uiteindelijk kleurde de boom met romantisch rood blad, en wat er volgde was urenlang knuffelen en zoenen…

Toen kwam mijn boodschap… er kwam een man die me aansprak. Ik was stomverbaasd, want hij wist hoe ik heette en gaf me mee dat ik me nergens zorgen om hoef te maken. Hij wist me te vertellen dat ik op korte termijn iemand leer kennen die mijn hele leven ‘positief overhoop’ haalt dus er zich grote veranderingen zouden voordoen. Ohja, en als je een vrouw tegenkomt met het haar dat lijkt op het rood van de boom dan spreek je haar maar gerust aan. Ze zal laten weten dat ze erg verliefd op je is, want ze komt bijna elke dag langslopen… Ik wrijf in mijn ogen en opeens was de man weg. Ik keek in het rond maar geen man te bekennen. Wel liep er een vrouw in de buurt, maar zij had geen zelfde kleur haar als de boom. Een paar dagen later tref ik de vrouw met het prachtig rode haar en ik kijk haar heel diep in de ogen aan met mijn glimlach…  En inderdaad… haar lach en haar prachtige ogen overheersten me. We kwamen aan de praat en het was meteen raak! En nu, twintig jaar later zijn we gelukkig getrouwd en we hebben vier kinderen. Elke dag wandelen we als we kunnen langs de ‘hemelse boom’!

2 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *