De bundels vliegen ons om de oren!

Hallo iedereen, we kennen het allemaal! Als we de TV, radio of het internet gebruiken dan komen de bundels langs onze oren heen gevlogen. Die stoere telefoon met gigantisch veel internet en belminuten. Niet te vergeten dat je ook nog kunt sms’en. Hoe retro is dat? Een sms’je versturen, en bij verschillende providers is dat nog onbeperkt ook! We krijgen vele gigabytes aan internet voorgeschoteld, en je krijgt er maar geen genoeg van, want we willen tegenwoordig overal kunnen gamen, films en series kijken, videobellen enzovoorts. Ookal zit je in de les, op de WC, of in de trein. We kunnen niet meer zonder dat ding!

We zijn een avondje samen in de groeps-app, en we proosten op een leuke avond, vanachter het scherm. Dát is allemaal die vele tientjes aan je telecomprovider wel waard, toch? Ik kijk om me heen en in mijn fantasie zie ik de tekstballonnetjes boven ieders hoofd. We zijn allemaal van het fotograferen tegenwoordig, elke druk op de knop van het maken van de foto wordt meteen als een supersnelle digitale postduif naar de ontvanger heen ‘geschoten’. 3G, 4G en straks 5G… staan de ‘G’ ‘s voor ‘g-krachten’? Hoe sneller internet je hebt, hoe meer ‘achtbaan effect’ in je hoofd? We babbelen en tegelijkertijd downloaden we met misschien wel 400MB per seconde of meer! En straks met 5G? Dan overleef je die ‘g-krachten’ helemaal niet!

“Foto ‘s schieten en versturen met een postduif die sneller is dan het licht”

De ‘draagbare laptop’ met een 10 inch scherm, je kunt er je werk mee doen en je baas kan nog meer inzicht krijgen in je privacy. Hij volgt waar je bent en misschien zelfs wel wanneer je pauze hebt. Als het aan hen ligt kan het allemaal veel effectiever. Het duurt niet lang of je krijgt een appje ‘ik raad je aan om filet american te eten in plaats van oude kaas’. Het duurt niet lang of het wordt misschien wel een gewoonte om ook met beeld constant op je ‘mobiele werkvloer’ te zijn, samen met je klant die je meteen kunt voorstellen aan je baas. Zal werk en privé in de toekomst nog meer één worden? Is het dat ook die vele tientjes in de maand waard? Ach! de baas betaalt toch in dat geval!

Nee, er zijn grenzen vind ik. Zoals velen zit ik ook op de gangbare apps en social media, en ook met mijn smartphone, maar wat ben ik blij met het échte leven dat ik heb! Lekker de frisse lucht inademen en heerlijk communiceren zonder pixels! Want proosten terwijl je bereik even uitvalt, dat is toch geen écht proosten? En die serie, die kijk je toch liever samen op een groot scherm met een heerlijk bakkie chips en een drankje? En iets heel anders, je kunt flink vallen, maar in de meeste gevallen kun je weer opstaan zonder scheuren of barsten. Helaas lukt dat met je ‘bundelbom’, je telefoon dus vaak niet. We bundelen met z ‘n allen lekker verder tot in de zevende hemel. En is die op? Dan valt alles stil… Of toch niet? Nee, want er is ook nog Wifi!

“Eerlijk zullen we alles bundelen!”

Reageren op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *