Niet zwart, niet wit, niet zwartwit…

Beste lezer, vanmorgen was ik in de kerk om de kerstdienst mee te maken waarbij ‘zwart-wit’ een veel besproken onderwerp was. Zwart dat staat voor duisternis en verdriet, maar wit dat staat voor licht, liefde en warmte. Positiviteit waar je vanuit negativiteit niet makkelijk uitkomt zonder hulp van medemens of God. Een erg boeiend onderwerp, want zeg nou zelf… kerst is niet voor iedereen even leuk. Het kan het middelpunt zijn waarbij je bij jezelf nadenkt. “Niemand om me heen waarmee ik kerst kan vieren”, of geen zin in kerst omdat je depressief bent. En als je geen partner hebt? Je mag dankbaar zijn dat je nog naar je ouders of familie kunt, of een paar goede vrienden. Anderen, bijvoorbeeld in de kerk kunnen je uitnodigen om te komen eten, en verder de kerst te komen vieren. Fantastisch!

“Denk niet zwart, denk niet wit, denk niet zwartwit”

Ondanks alles kan dat éne lichtpuntje zoveel voor mensen betekenen die met eenzaamheid, verdriet, depressie of teleurstellingen te maken hebben. Iemand die een lichtpuntje creëert is soms voor deze mensen ver te zoeken, maar de pluim voor diegenen die het wél doen mag groter worden dan hunzelf! Want zeg nu zelf… hoe iemand ook is, elk mens heeft een hart, dus een gevoel… Geef elkaar niet alleen zwart, wit of zwartwit, maar deel je kleur met iemand als diegene het zo goed kan gebruiken! Laat iemand maar weer eens weten dat een lach gewaardeerd wordt. Dit is mijn boodschap die ik jullie wil meegeven deze kerst! Kijk vaker naar elkaar om, geef- en gun kleur aan jezelf, maar ook aan anderen! Ik wens jullie, trouwe lezers, alsnog hele fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar!!!

“Prettige feestdagen!!!”

  4 comments for “Niet zwart, niet wit, niet zwartwit…

 1. 27 december 2018 at 06:56

  Mooie boodschap! Jij ook fijne feestdagen

  • admin
   2 januari 2019 at 17:54

   Hallo Saskia,
   Dankje! Jij ook een heel fijn 2019 toegewenst.

 2. Lies
  28 december 2018 at 08:27

  Denk in de Kleur van je Hart!
  Jij ook hele fijne jaarwisseling, en voor 2019 héél veel Geluk toegewenst!

  • admin
   2 januari 2019 at 17:49

   Van hetzelfde! Maak er een mooi jaar van 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *