Ik ken je niet meer…

Dag maatje van me! In een vorig leven, zo noem ik dat van jou maar even, waren we twee handen op één buik. We deden alles samen. Niemand wist ons uit elkaar te trekken. We hebben veel lol gehad, serieuze gesprekken gevoerd, samen van elkaar geleerd. Het geloof stond bij ons centraal, niet alleen het geloof in God, maar ook het geloof in onszelf! We waren samen zo sterk, de hele wereld lag voor onze voeten! Samen de tocht van het avontuur des levens. De zon scheen, altijd over ons heen! Verdriet overwonnen we, steun hadden we altijd aan elkaar en de arm om ons heen voelde warm en echt!

Totdat je de verkeerde vrienden leerde kennen, een nieuwe school, nieuwe ronden, nieuwe kansen. Een opleiding om ‘u’ tegen te zeggen, maar ik zag je steeds verder afdwalen en de ‘zogenaamde’ vrienden werden belangrijker voor je! Je stond altijd in de groep, opeens rokend, en oh zo ‘n aparte geur droeg je bij je… Ik wist meteen al dat het geen zuivere koffie was, maar zoete wiet… ‘s Middags kwam ik je tegen, en je ogen straalden duisternis en onwetendheid uit. Ben je je bewust van wat je te wachten staat? Is je bewustzijn nog wel oké?

Je zinkt steeds dieper, naar mate de maanden voorbijgaan kan ik je niet meer uit je diepte trekken. Mijn verdriet begint toe te nemen, eens was je zo ‘n goede vriend, nu kijk je niet meer naar me om! Wat ben je voor iemand geworden? Ik ken je niet meer… Wanneer word je verstoten? Heb je dat in de gaten? Iedereen die je lief heeft ziet je niet meer, de enigen die je zien zijn de duivels, de duivels op aarde waarvan nou net precies jij bezeten bent geraakt! Waarom? Is het je kwetsbaarheid? Of juist het kleine gaatje in je sterkte dat je heeft getroffen? Mijn tranen rollen van verdriet, maar jouw tranen? Kunnen die nog rollen?

Wat sta je nou te kijken? Dat was een opmerking van je zogenaamde vrienden! Ik werd boos, nee, ik werd woest en wilde erop los rammen! Maar jij zei helemaal niets! Moet ik het nu tegen jou opnemen? Samen met de duivels? Je weet toch wat ik allemaal voor je heb gedaan? Ik zou jou graag door elkaar willen schudden, wakker schudden en laten ervaren wat warmte in je hart ook alweer is! Is er nu echt helemaal niets meer van je over? Neej! Dat geloof ik niet, je zit opgesloten in je eigen kooi omdat je er anders niet meer bijhoort. Jouw toekomst ligt in hun handen, handen met wapens, drugs en uiteindelijk met bloed van jouw gezicht… Word wakker!!!

Nu sta ik hier te kijken, voor me op je steen. Een talentvolle jongen die door het negatieve is verslagen. Je geest die hier niet meer leeft, maar in een andere wereld. Of is het je toch nog gegund om het op deze wereld weer te proberen?’. Ik zie iemand voorbij lopen, een moeder met een jong kind, sprekend lijkend op jou! Ik zou haast zeggen ‘Hallo Wouter’! Want dat is je naam die nog steeds in mijn gedachte voortleeft. Net zoals je populaire muzieknummer wat me keer op keer verdrietig maakt… Je ouders die keer op keer met hun gezicht naar beneden lopen, en je broertjes en zusjes? Ik sta hier te staren. Deed het je dan helemaal niets meer? Je hart moet in je vrije tijd pijn hebben gedaan van verdriet… Die stille momenten die je even zonder je ‘vrienden’ was, voelde je die steken van pijnlijke emotie niet meer?

Gelukkig sta je hier naast me! Samen kijkend naar je steen, nou, natuurlijk onze steen! Die bijzondere steen waar we onze namen in hebben gegrafeerd. Een steen van genezing, want elke dag stond ik er biddend voor! Help, Help alsjeblieft… Gelukkig werd je teruggefloten van een wijs volk boven! Je hebt je ouders, zusjes en broertjes weer teruggevonden en hoe voelde dat warm welkom? En het warme welkom van mij? Kerel! Wat ben ik blij dat je weer ‘Wouter’ bent…… Wonderen bestaan, daar ben ik achter. Laten we samen naar boven kijken en bedanken! Bedanken voor de nieuwe kans en een voorspoedig herstel van je verwonde hart. Daar staat ze dan, ze komt aanlopen met een heerlijke appelflap en een kus op je wang… Je liefhebbende vriendin die ontzettend veel van je houdt, net zoals ik, maar dan als je beste vriend! Warme groet… van iedereen die om je geeft!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *