Fileleed, maar niet helemaal…

Dit verhaal gaat over fileleed, maar ook weer niet helemaal…
Verdikkeme! Is het weer zover? Ik wie de matrixborden in de verte alweer knipperen met zeventig erop… Een diepe zucht volgt! Langzaam rem ik af en ik sluit me aan, net zoals die tientallen anderen achter me. Op de radio hoor ik dat er maar liefst 20 kilometer file staat. What?! Er schijnt verderop een vrachtwagen te zijn gekanteld met kuikens, die moeten natuurlijk wel van de weg gehaald worden, gelukkig geen gewonden! Dat deed me al weer goed. Als iedereen er met hooguit een gat in de broek vanaf komt, zeg ik dan weleens.

Een halfuur later sta ik nog steeds op dezelfde plek in de file. Ondertussen heb ik mijn baas gebeld dat ik later kom, en ik had nog een presentatie, als ik dát maar haal om tien uur. Op de klok zie ik ’09:43′ staan… Ik baal als een stekker, en om een beetje vrolijk te blijven zet ik de muziek een stuk harder. Opeens staat er een roze auto naast me, naja… dat kan alleen maar een vrouw zijn, dacht ik bij mezelf en dat klopte ook. Met haar glimlach groet ze heel vriendelijk en voordat ik het wist had ik een ‘fileflirt’.

Ze swingde wat mee op mijn muziek en uiteraard ging het raampje open, zowel van haar als het mijne. File-irritatie ging over in een gezellige ontmoeting met een erg leuke vrouw, helemaal alleen in die roze auto, en het lijkt erop dat ze erg geïnteresseerd is in mij of in mijn muziek. Ze zong hardop mee en ik sloot me erbij aan. De mensen om ons heen keken ons tweeën aan en begonnen wat te lachen. Het voelde even als zaterdagavond wanneer ik in een club of dansgelegenheid ben, waar ze leuke muziek draaien en de sfeer opbloeit. In de verte zagen we dat de file oploste, en ik zette de muziek weer zachter en ging verder rijden. Ik kreeg een vriendelijk zwaaiend handje van de vrouw, en ze reed met haar vriendelijke grijns weg.

Mijn dag kon niet meer stuk, ookal was ik veel te laat gekomen, gelukkig had mijn baas de presentatie opgepakt. Na de presentatie ben ik met mijn werkdag begonnen en zo liep alles toch nog gesmeerd. Ik moet nog steeds aan haar denken. Aan jou!!! Jij, met je prachtig krullende haren, je lieve lach en die ogen, stralend en wat ondeugend als het om humor gaat. Jij die spontaan begon mee te zingen en swingen, op jou zou ik zo verliefd kunnen worden… Ach, ik zal je waarschijnlijk nooit meer zien! Eenmaal thuis kreeg ik een appje van mijn collega, hij heeft zin om vanavond met me uit te gaan en zo belanden we in een kroeg tot diep in de avond in de grote stad. Ook hier hoorde ik hetzelfde nummer als vanmorgen in de auto, waar jij op meedanste! Ik ging helemaal uit mijn dak!

Een paar weken later had ik afgesproken om naar het koningsdagfeest te gaan, er zijn veel mensen en het is er dus extra gezellig. In de verte zag ik op de grote parkeerplaats exact dezelfde roze auto staan als waar ik jou in zag! Ik kan me het nummerbord niet meer herinneren. Ik moest nog wel even aan je denken, en met een lach liep ik verder de stad in naar het grote plein. Enkele uren later zitten we lekker te genieten van een frietje, en word ik plotseling op de schouders getikt. Dat was jij! Ik wist niet wat me overkwam, tussen duizenden mensen, dat ik nou juist jou hier zou treffen! Fantastisch toch? We raakten samen aan de praat en even later kwam je vriend aangelopen.

Dat was voor mij even een moment van balen, maar het is niet anders… we liepen gezamenlijk terug naar het plein en we stonden nog even wat bij elkaar te swingen, net zoals in de auto. De dag ging langzaam voorbij, en ik kwam laat in de nacht weer thuis met een flink portie energie, dat nog van de prachtige dag die we hadden…… Het weekend volgde en dat was gewoon een weekend als alle andere. Er gaat een tijdje overheen en we kwamen elkaar weer tegen, maar dit keer op het treinstation, ik besloot om een keer met het openbaar vervoer te gaan omdat mijn auto kapot was. We groetten elkaar, en dát was opnieuw weer bijzonder! Ookal wist ik dat je een lover in je leven had.

Ondanks dat besloten we samen een stukje te lopen omdat je in de buurt moest zijn van mijn werk. Toen ik bij mijn werk was groette ik en liep jij verder naar jouw ‘bestemming’. Opnieuw was er die prachtige lach van je, en die fantastisch klinkende zachte stem! Ik ging met een heerlijk gevoel en met veel vrolijkheid naar binnen op mijn werk en collega ‘s konden het aan me zien! Tjah… ik vind iemand best wel leuk, maar we kennen elkaar niet en ze heeft al een relatie, dus dat was dát, zei ik tegen ze. Ik hervatte mijn werk van de vorige week en de rest van de week verliep net als alle vele anderen. Mijn leven was niet saai, op dat ene dingetje na. Ik had geen vriendin en totdat ik jou trof interesseerde het me ook niet!

Ik had een vakantie geboekt naar Ibiza, het was heerlijk lenteweer en ik stap met mijn vrienden in het vliegtuig naar het ‘zomerse Ibiza’. Mijn vrienden en ik gingen hier naartoe om lekker te relaxen, van de natuur genieten, en meedoen aan sportieve activiteiten. ‘s Avonds gingen we heerlijk aan het strand en op het terras zitten en naar de prachtige zonsondergang kijken. We besloten om vlak na middernacht nog even een club binnen te gaan en daarna naar bed te gaan, want de volgende dag besloten we om lekker het water in te gaan om te duiken. Dit met een hele grote groep.

De volgende dag wist ik dat het een hele speciale dag zou worden, eigenlijk net als alle andere die zouden komen in de vakantie. Maar zó speciaal dat was een verrassing voor me! Tijdens het duiken gingen we met de hele groep de pracht onder water bekijken, en we zagen wat schatten, maar ik één heel speciale! Dat was jij. Zelfs met duikkleren aan kon ik je prachtige lieve gezicht herkennen, maar ik geloofde het niet. Die kans achtte ik één op honderd dat ik jou hier zo treffen. Toch is het zo! Ik zag naast alle andere onderwaterschatten één grote schat, en dat was jij met al je pracht! We zagen elkaar wel, maar van elkaar wisten we niet zeker dat wij het waren.

Een tijd later, toen we uit het water kwamen kwam ik je tegen. We beginnen allebei keihard te lachen en groeten elkaar ‘op een hele speciale’ manier met een knuffel! Dat was voor mij heel bijzonder… Hoe kan dat nou… we hebben elkaar nu al drie keer ontmoet! En elke keer op een moment dat je het niet zou verwachten. Nota bene nog op Ibiza! Nadat we ons hadden omgekleed gingen we samen op een terras zitten onder de parasol met het uitzicht op de prachtige zee, en jij kwam naast me zitten. Ik voelde me heel veilig bij je, ondanks dat je vreemd voor me was. We begonnen met z ‘n tweeën te praten en hadden het over onze ervaringen, maar ook ons ‘toeval’… De rest van de groep was even niet meer belangrijk. Ik keek alleen m ‘n vrienden aan en zij knipoogden om te laten weten ‘ga je gang, grijp je kans!’.

Een paar uur vliegen er voorbij, en we begonnen elkaar steeds beter te leren kennen. We waren vrienden geworden op Facebook. Nu kon het niet meer zo snel op ‘toeval’ uitlopen maar waren we gewoon vrienden die af en toe eens wat met elkaar zouden communiceren. De avond brak aan en de grote groep ging uit elkaar. Wij groetten elkaar met opnieuw een knuffel en wensten elkaar een fijne vakantie! Wat was ik je toch leuk gaan vinden! Maar ik kon er niets mee want je was bezet! Dat was het moeilijkste voor me. Ondanks dat gingen er een paar fantastische dagen voorbij met veel lol en veel opgesnoven cultuur. De laatste avond gingen we barbecueën, we hadden een barbecue gereserveerd en het genot begon! Op een gegeven moment sloten meer mensen zich bij ons aan, want we hielden wel van ‘nog meer gezelschap’. We zaten bij het hotel met uitzicht op het strand.

Daar kwam jij, op het moment dat ik drinken pakte uit de koeling botste je per ongeluk tegen me aan. Er klonk een paniekerig ‘sorry’ en je zag mij. Je gezicht werd rood, en je liep wat zenuwachtig door. Even later zaten we met z ‘n allen bij het kampvuur en kwamen de gitaren te voorschijn. Ik deed er gezellig aan mee, terwijl ik niet in de gaten had dat jij er ook bij kwam zitten. Ik speelde nogal erg geconcentreerd op mijn nieuwe zelf bedachte nummer. Een luid applaus klonk en er begon iemand anders op haar gitaar te spelen en te zingen… Toen ik je zachte stem hoorde ‘begon ik spontaan samen met je te zingen en kreeg ik even weer het gevoel dat ik weer in de file stond’. Het aller eerste moment dat je me overviel met je prachtige verschijning……

We begonnen aan ons duet, en iedereen keek en luisterde aandachtig naar ons… Na afloop kregen we een enorm applaus en duurde de avond nog lang. Ik zat naast je bij het vuur, ik kan me herinneren dat we over gingen op hele serieuze gesprekken, zelfs toen iedereen naar bed ging zijn wij nog even samen naar het strand gelopen en daar leerde ik je écht goed kennen. Wat je me vertelde emotioneerde me behoorlijk! Op dat moment wilde ik je een enorme knuffel geven, want het was niet niks wat je had meegemaakt. Ik wilde het voor mezelf niet omdat ik wist dat ik mezelf helemaal gek zou maken, daarom besloot ik een arm om je heen te slaan en je op die manier te troosten.

Weet je nog? Dat we naar het hotel terugliepen met ons tweetjes? Ik zei, hopelijk heb je veel steun aan je vriend! En toen kwam het verlossende antwoord… ‘Ik ben sinds kort alleen’, Je vertelde me dat hij je had laten barsten. Dat vond ik heel erg voor je en ik wist dat ik nu verder kon gaan om je te steunen. Ik weet nog dat ik vroeg, mag ik je een knuffel geven? Jij, mijn lieve schat… gaf mij onverwacht een enorme knuffel dat ik bijna geen lucht meer kreeg. Die prachtige stem van je klonk fluisterend in mijn oren, mag ik je maatje zijn? Wat er de rest van de nacht gebeurde, tjah… dat was ons begin van ons prachtige leven. Vanaf dat moment waren we niet meer bij elkaar weg te krijgen en was er geen toeval meer…

Wat waren wij verliefd! Dag in dag uit liepen we met ons allen, en wij hand in hand en knuffelend op bepaalde plekken door het prachtige Ibiza. Vanaf dat moment wist ik het zeker! Jij wordt mijn vrouw! Gelukkig dacht jij er net zo over en pakte een dag met fileleed uit op een gelukkig huwelijk. Wat ben ik blij met jou! Ik zal je altijd steunen. Jij zal bij mij nooit ook maar iets te kort komen! Jij, mijn pracht! hebt me gelukkiger gemaakt dan ooit tevoren en Ibiza blijft voor mij mijn hele leven ons eiland waar ons leven samen ‘echt begon’. Wat ben ik blij met de kinderen die je me hebt gegeven en dat we ons prachtige huis op ons favoriete eiland konden kopen. Het voelt zó compleet! Elke avond val ik in je armen in slaap, en jij wordt elke ochtend in mijn armen wakker. Hoe kan een dag nog beter eindigen en een nieuwe weer beginnen?

Met deze brief wil ik je laten weten dat ik enorm veel van je hou, en ik hoop dat we heel veel jaartjes van elkaar kunnen blijven genieten! Natuurlijk samen met onze kinderen. Wij bij elkaar zijn het grote wonder! Voor altijd…

Weet dat ik mijn arm altijd om jullie heen zal blijven slaan,

Liefs van je man Peter,

Ik hou van je, mijn Melissa, en van onze kinderen,
Siske, Paul, Mieke, Guus, Marit, Gerdo, Kim, Wietske en Janneke


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *